Kuzu Etli Bamya Yahnisi

İçindekiler
Hazırlanışı:
-
Kuzu kol, kemiksiz 8000.0 g
-
Tereyağı 600.0 g
-
Zeytinyağı 500.0 ml
-
Arpacık soğanı 2000.0 g
-
Bamya 10000.0 g
-
Sarımsak (ince doğranmış) 75.0 g
-
Domates, çekirdekleri alınıp doğranmış 4000.0 g
-
Maydanoz, düz 50.0 g
-
Havuç, küp 2000.0 g
-
Su 6000.0 ml
-
Limon suyu 10.0 ml
Hazırlık
-
Hazırlanışı:
- Kuşbaşı doğradığınız kuzu kol etini kızdırılmış tereyağı ve zeytinyağında sulandırmadan kavurun.
- Tencereye sırasıyla, arpacık soğanı, ezilmiş sarımsağı, havucu, bamya ve küp doğradığınız domatesi ilave edip 4-5 dakika pişirin.
- Hazırlayacağınız Knorr Demi Glace Sos-Knorr Et Suyu Toz Bulyon karışımını ilave edin.
- Sosu için: 4 l suyu kaynatın, ayrı bir kapta 2 l soğuk su ile Knorr Et Suyu Toz Bulyon, Knorr Demi Glace Sos ve Knorr Sebzeli Çeşni'yi karıştırarak açın ve kaynamaya devam eden suya ekleyin.
- Kaynamaya başladıktan sonra ince kıydığınız maydanozları ilave edip 20 dakika daha pişirin.
- Limon suyunu ilave edip ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.