Kuzu Etli Bamya Yahnisi | Unilever Food Solutions
Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Hazırlanışı:

  • Kuzu kol, kemiksiz 8000 g
  • Tereyağı 600 g
  • Zeytinyağı 500 ml
  • Arpacık soğanı 2000 g
  • Bamya 10000 g
  • Sarımsak (ince doğranmış) 75 g
  • Domates, çekirdekleri alınıp doğranmış 4000 g
  • Maydanoz, düz 50 g
  • Havuç, küp 2000 g
  • Su 6000 ml
  • Limon suyu 10 ml
  1. Hazırlanışı:

    • Kuşbaşı doğradığınız kuzu kol etini kızdırılmış tereyağı ve zeytinyağında sulandırmadan kavurun.
    • Tencereye sırasıyla, arpacık soğanı, ezilmiş sarımsağı, havucu, bamya ve küp doğradığınız domatesi ilave edip 4-5 dakika pişirin.
    • Hazırlayacağınız Knorr Demi Glace Sos-Knorr Et Suyu Toz Bulyon karışımını ilave edin.
    • Sosu için: 4 l suyu kaynatın, ayrı bir kapta 2 l soğuk su ile Knorr Et Suyu Toz Bulyon, Knorr Demi Glace Sos ve Knorr Sebzeli Çeşni'yi karıştırarak açın ve kaynamaya devam eden suya ekleyin.
    • Kaynamaya başladıktan sonra ince kıydığınız maydanozları ilave edip 20 dakika daha pişirin.
    • Limon suyunu ilave edip ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.