Kütahya Köfte
"Kütahya Köftesi"nin hazırlanışını ve lezzetini Unilever Food Solutions'la keşfedin!
İçindekiler
Hazırlanış Adımları
-
Dana Kıyma - 4,5 Kg
-
Su - 1,2 Lt
-
Ince Esmer Bulgur - 2 Kg
-
Kuru Soğan - 1 Kg
-
Sarımsak - 100 Gr
-
Su - 12 Lt
-
Biber Salçası - 300 Gr
-
Ayçiçek Yağı - 300 Ml
-
Kuru Nane - 30 Gr
-
Yoğurt - 5 Kg
-
Maydanoz - 400 Gr
Hazırlık
-
Hazırlanış Adımları
Knorr Köfte Harcı, Knorr Tarhana Çorbası, su, ince esmer bulgur, kuru
soğan, sarımsak, Knorr Et Suyu Bulyonu karıştırın ve 5 dakika bekletin.
Hazırlanan köfte harcı ile dana kıymayı yoğurun. Ufak misketler halinde
porsiyonlayın. Sos için ayçiçek yağı ile biber salçasını kavurun ve 8 lt su
ilave edin. 2 lt soğuk su ile Knorr Demi Glace Sosu karıştırın ve kaynayan
suya ilave edin. Knorr Mise en Place Pesto, kuru nane,
maydanozu ekleyin . Hazırlanan sosun içine
köfteleri ekleyin, 20 -30 dakika arası pişirin ve
yoğurt ile servis edin.