Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

Köfte

Gnocchi

Porsiyon Sunum

  • Misket Köfte 75.0 g
  • Makarna, Gnocchi 75.0 g
  • Krema 100.0 g
  • parmesan 10.0 g
  • Tereyağı 10.0 g
  • su 50.0 g
  • Maydanoz yaprakları
  • Reyhan yaprağı
  • Taze Kekik yaprakları
  • Taze Nane yaprakları
  • Çıtır Denizli Kale Biberi ( Önceden kızartılmış)

Yemek yemek artık birçok insan için karın doyurmaktan çok daha fazlası. Herkes yemeğin arkasındaki hikayenin ve o tabaktaki farklılığın peşinde. Sıradanlaşmış tabaklardan sıkılan misafirler için ben de daha farklı neler yapabilirim arayışındayım. Bu tarifi geliştirirken çocukluk hatıralarımdan yola çıktım. Her çocuk annesinin köfte patatesini çok sever ve yıllar geçse de hep özlem içerisinde hatırlar. Ben de bu yemeği casual fine bir konseptte yorumlamak için AI teknolojisinden destek aldım. Aklımdakileri aktardıktan sonra birlikte bir tarif çıkardık ve ben son geliştirmeleri yaparak ortaya yeni nesil Köfte & Patates tabağımızı çıkardım. Son yıllarda sektördeki gelişim ve değişimi pozitif anlamda lehimize çevirebilmek için ekibimle birlikte daha çok çalışıyor ve sadece bir yemek üzerinden değil, tedariğinden hazırlanışına kadartüm süreci kapsayan bir hikaye üzerinden ilerliyoruz. Bunu da misafir ettiğimiz her konuğa aktarmaya gayret gösteriyoruz.

...

Hazırlık

  1. Köfte

    • Soğanı tavada karamelize ettikten sonra ince doğranmış sarımsak ve maydanozların saplarını da ilave edip buzdolabında soğumaya bırakıyoruz
    • Ardından kıymaya tüm malzemeleri ve soğuttuğumuz soğan harcını da ilave edip 10 dk yoğuruyoruz. Sonrasında en az 2 saat buzdolabında dinlenmesi gerekiyor.
    • Pişirmeden önce 25 gram olarak porsiyonlayıp avucumuzda top şeklinde yuvarlıyoruz.
  2. Gnocchi

    • Su, krema ve Knorr Sebzeli Çeşni'yi bir tencerede 80 dereceye gelene kadar ısıtın ve üzerine Knorr Pratik Patates'i ekleyerek kıvam alana kadar pişirin.
    • Kıvam aldıktan ve fazla suyu buharlaştıktan sonra parmesanı ilave edip karıştırın.Ardında bir kaba alıp soğuması için bekletin.
    • Soğuduktan sonra yumurta sarısı ve un karışımını ilave edip yoğurun.
    • Daha kolay porsiyonlamak için bir sıkma torbasına alıp bolca unlanmış tezgaha uzun şeritler halinde sıkın.
    • Bir hamur kesme aleti yardımıyla eşit parçalara bölüp sonrasında sosu üzerinde tutması için bir çatal ile izler oluşturun.
    • Bir tavada gnocchilerimizi zeytinyağı ile her iki tarafını eşit renk alacak şekilde kızartıp kenara alın.
  3. Porsiyon Sunum

    • Bir makarna tavasında misket köftelerimizi pişiriyoruz.
    • Kızaran köftelerin üzerine Knorr Jalapeno Salsa Sos ve suyu ekliyoruz, pişirmeye devam ediyoruz.
    • Köfteler piştikten sonra80 gr porsiyonlanmış gnocchilerimizi, krema ve parmesanı tavaya ekleyerek makarnamızı bitiriyoruz.
    • Köfteli Gnocchi'yi maydanoz, reyhan, kekik, nane yaprakları ve çıtır kale biberi ile servis edebilirsiniz.
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu