Köfteli Penne Makarna

İçindekiler
Hazırlanışı:
-
Dana kıyma 6500 g
-
Pul Biber 25 g
-
Su (Knorr Köfte Harcı için) 650 ml
-
Kuru soğan, rendelenmiş 400 g
-
Patlıcan, Kemer 1000 g
-
Kabak 1000 g
-
Havuç 1300 g
-
Kereviz Sapı 1200 g
-
Sarı Dolma Biber 250 g
-
Biber, kırmızı kapya 250 g
-
Biber, yeşil 300 g
-
Kuru soğan 400 g
-
Sarımsak (İnce Kıyılmış) 50 g
-
Zeytinyağı 200 ml
-
Makarna, kalem (penne) 7000 g
-
Su (Knorr Napoliten Sos için) 6000 ml
Hazırlık
-
Hazırlanışı:
- Knorr Köfte Harcı’nı bir kabın içerisinde su ile karıştırarak açınız.
- Hazırladığınız bu karışıma, rendelenmiş soğanı ve pul biberi kıymaya ilave edip iyice yoğurunuz.
- Daha sonra bu kıymalardan eşit parçalar kopararak top şeklinde köfteler hazırlayınız.
- Kızgın bir teflon tavada karıştırarak pişirip kenara alınız.
- Küçük bir pişirme kabında Knorr Napoliten Makarna Sosu karışımını suya ekleyin ve ocakta kaynayıncaya kadar karıştırınız.
- Kaynadıktan sonra orta ateşte 3-4 dakika kadar pişiriniz. Derin bir tavaya zeytinyağını koyarak kızdırın.
- Sarımsak, soğan ve minik küp olarak doğrayacağınız diğer sebzeleri de sırasıyla ekleyip kavurunuz.
- Sebzelerin içine hazırladığınız domates sosunu ilave edip bir kaç dakika kadar kaynatınız.
- Köfteleri al dente haşladığınız penne makarnayı da ekleyip sosla özdeşleşinceye kadar pişiriniz.
- Derin bir makarna tabağına alarak servis ediniz.