Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Hazırlanışı

  • Dana kıyma 1.5 kg
  • Su 240 ml
  • Sarımsak (ince doğranmış) 12 g
  • Bal 45 g
  • Taze Soğan, İnce Doğranmış 30 g
  • Kahverengi Şeker 30 g
  • Taze Kişniş, İnce Doğranmış
  1. Hazırlanışı

    • Kıymayı Knorr Köfte Harcı ve su ile yoğurun ve taze kişniş yaprakları ile taze soğanı ekleyerek köfte harcını elde edin.1 saat kadar dolapta bekletin.
    • Dolaptan çıkarttığınız köfte karışımını 25 gramlık toplar halinde yuvarlayın ve hafif unlanmış bir tepsiye alarak hafifçe karıştırın.
    • Bu topları kızdırılmış bir tavada çiçekyağı ile dışları kızarana kadar pişirin.
    • Kızdırdığınız derin bir tavanın içerisine zeytinyağını koyup sarımsakları soteleyin.
    • Daha sonra Calve Ketçap, bal, kahverengi şeker, Knorr Acısso'yu ilave ederek kaynatın. Bu sosun içerisine köfte toplarını ilave et ve sos köfteleri kaplayıp, içleri de istediğiniz pişme derecesine gelenekadar pişirin.
    • Hazırladığınız köfteleri bir tabağa alarak soslu bir şekilde servis edin.