Köfte Topları
Köfte Topları şeflere özel sırlarını ve porsiyon adetine göre değişen malzeme gramajlarını keşfedin!

İçindekiler
Hazırlanışı
-
Dana kıyma 1.5 kg
-
Su 240.0 ml
-
Sarımsak (ince doğranmış) 12.0 g
-
Bal 45.0 g
-
Taze Soğan, İnce Doğranmış 30.0 g
-
Kahverengi Şeker 30.0 g
-
Taze Kişniş, İnce Doğranmış
Hazırlık
-
Hazırlanışı
- Kıymayı Knorr Köfte Harcı ve su ile yoğurun ve taze kişniş yaprakları ile taze soğanı ekleyerek köfte harcını elde edin.1 saat kadar dolapta bekletin.
- Dolaptan çıkarttığınız köfte karışımını 25 gramlık toplar halinde yuvarlayın ve hafif unlanmış bir tepsiye alarak hafifçe karıştırın.
- Bu topları kızdırılmış bir tavada çiçekyağı ile dışları kızarana kadar pişirin.
- Kızdırdığınız derin bir tavanın içerisine zeytinyağını koyup sarımsakları soteleyin.
- Daha sonra Calve Ketçap, bal, kahverengi şeker, Knorr Acısso'yu ilave ederek kaynatın. Bu sosun içerisine köfte toplarını ilave et ve sos köfteleri kaplayıp, içleri de istediğiniz pişme derecesine gelenekadar pişirin.
- Hazırladığınız köfteleri bir tabağa alarak soslu bir şekilde servis edin.