Kıymalı Patates Fırın

İçindekiler
Hazırlanışı:
-
Dana kıyma 7500.0 g
-
Havuç 2500.0 g
-
Bezelye, iç 2000.0 g
-
Knorr Pratik Patates 2 Kg 1300.0 g
-
Tereyağı 150.0 g
-
Süt 500.0 ml
-
Tuz 20.0 g
-
Krema 250.0 g
-
Muskat 10.0 g
-
Su (Knorr Bolonez Makarna Sosu için) 3500.0 ml
-
Su (Patates püresi için) 7500.0 ml
Hazırlık
-
Hazırlanışı:
- Kıymayı bir tencerede kavurun, daha sonra havuç ve bezelyeleri sırasıyla ekleyip pişirin.
- Başka bir tencerede suya Knorr Bolonez Makarna Sosu’nu ilave edin ve karıştırarak kaynatın.
- 3-4 dakika kadar orta ateşte pişirip, sebzeli kıymaya ilave edin.
- Hepsini birlikte kaynatıp 2-3 dakika kadar daha pişiriniz.
- Daha sonra bu karışımı derin bir fırın küvetinin içine yayın.
- Patates püresi için suyu 80-85 dereceye kadar ısıtıp içine tereyağı, süt, tuz, krema ve muskatı ekleyin.
- Daha sonra da Knorr Pratik Patatesi ilave edip çırpma teliyle çırparak patates püresini elde edin.
- Daha sonra bu püreyi sebzeli kıyma karışımının üstüne çok düzgün bir şekilde yayın.
- 180 derecelik fırında üstü nar gibi kızarana dek pişirin.
- Biraz dinlendirip servis edin.