Karnabahar Graten (Unsuz)
/main-header.jpg)
İçindekiler
Hazırlanışı:
-
Karnabahar (ayıklanıp-parçalara ayrılmış) 8000.0 g
-
Fesleğen, taze 75.0 g
-
Tuz 20.0 g
-
Karabiber 10.0 g
-
Knorr Pratik Patates 2 Kg 600.0 g
-
Su 4500.0 ml
-
Tereyağı 150.0 g
-
Süt 500.0 ml
-
Krema 250.0 g
-
Muskat 10.0 g
-
Peynir, Kaşar 1000.0 g
-
Tuz (püre için) 20.0 g
Hazırlık
-
Hazırlanışı:
- Karnabaharları, tuzlu kaynar suda haşlayıp, soğutun.
- Daha sonra fesleğenleri çok ince doğrayıp tuz-karabiber ile birlikte karnabaharları karıştırın.
- Uygun bir fırın kabına yerleştirip üzerine hazırlayacağınız patates püresini yayın.
- Patates püresi için: 80-85°C’deki suya soğuk sütü, tereyağını, tuzu, kremayı ve rende muskatı ekleyin.
- Üzerine Knorr Pratik Patates’i ekleyin ve çırpma teli ile karıştırın.
- Patates püresi renk almaya başlayınca, rendelenmiş taze kaşar peynirini de üstüne yayıp, iyice kızarana kadar pişirin.
- Daha sonra bekletmeden servis edin.