Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

Hazırlanışı


...

Hazırlık

  1. Hazırlanışı

    • Temizlenmiş kalkan balığı filetolarını Knorr Cajun Çeşnisi, zeytinyağı ve limon suyu ile marine edip bir kaç saat dolapta dinlendirin. Daha sonra kızgın bir tavada heriki taraflarıda kızarana dek pişirin.
    • Kuşkonmazlarıda zeytinyağı ve tuz-biber ile harmanlayıp ızgarada hafifçe pişirin.
    • Havuçlu patates püresi için: Havuçları soyup halka halka doğrayın. daha sonra tereyağı ile birlikte bir tavanın içerisinde kısık ateşte iyice pişirip karamelize hale getirin. Daha sonra bir çatal yardımıyla yada robotta ezip püre haline getirin. Ayrı bir tencerenin içerisinde su ve sütü kaynamaya yakın olacak şekilde ısıtın. İçerisine Knorr Pratik Patates'i ilave edip ocağın üzerinde birkaç dakika daha karıştırarak pişirin.
    • Hazırladığınız havuç püresini ilave edin, karıştırarak homojen bir kıvama getirin. Tuzunu kontrol edin, eğer gerekiyorsa bir miktar daha ilave edin.
    • Limon-tereyağı sos için: Tereyağını bir tavada eritin ve sarımsak ile soğanı ekleyip soteleyin.
    • Soğuk suyun içerisine Knorr Tavuk Suyu Toz Bulyon'u ekleyip iyice çırpın. Daha sonra tavaya hazırladığınız bu tavuk suyunu da ekleyin. Kaynadıktan sonra altını kısın ve kısık ateşte yarıya inene dek kaynatın.
    • Limonların suyunu sıkın ve sosa ekleyip birkaç dakika daha kaynatın. Sonra ocaktan alın ve ince bir süzgeçten süzdürün. Daha sonra içine küp kestiğiniz soğuk tereyağlarını azar azar ekleyip çırpma teliyle iyice çırpın ve sosun kıvam almasını sağlayın. Tuzunu kontrol edin gerekiyorsa ekleyin.
    • Servis edeceğiniz tabağa püreyi koyup üstüne kuşkonmazları ekleyin ve en üste de balığı yerleştirin. Sosu tabağın bir köşesine koyup üzerine ince kıydığınız frenk soğanını serpiştirip servis edin.
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu