Kabaklı Naneli Köfte
"Kabaklı Naneli Köftesi"nin hazırlanışını ve lezzetini Unilever Food Solutions'la keşfedin!

İçindekiler
Hazırlanış Adımları
-
Dana Kıyma - 7 Kg
-
Su - 1,1 Lt
-
Ince Esmer Bulgur - 100 Gr
-
Ekmek - 600 Gr
-
Kuru Soğan - 700 Gr
-
Sarımsak - 80 Gr
-
Kimyon - 70 Gr
-
Su - 20 Lt
-
Kuru Soğan - 1,5 Kg
-
Biber Salçası - 400 Gr
-
Ayçiçek Yağı - 300 Gr
-
Sarımsak - 50 Gr
-
Sumak - 60 Gr
-
Kuru Nane - 20 Gr
-
Kabak - 4 Kg
-
Yeşil Mercimek - 700 Gr
Hazırlık
-
Hazırlanış Adımları
Bir kabın içinde Knorr Köfte Harcı, su, ince esmer bulgur, ekmek, kuru soğan,
sarımsak, kimyonu karıştırın ve 10 dakika bekleyin. Dana kıyma ve hazırlanan
köfte harcını karıştırın ve yoğurun. İsteğe göre porsiyonlayın ve küvetlere koyup
120 derece fırında 20 dakika ön pişirme yapın. Sos için ayçiçek yağı ile sırasıyla
kuru soğan, biber salçası, sarımsak, kuru nane, sumağı kavurun ve 18 lt su
ilave edin . Ayrı bir kabın içinde 2 lt soğuk su ile Knorr Napoliten Sos,
Knorr Demi Glace Sosu karıştırın ve kaynayan suya ilave edin .
Hazırlanan sosun içine yeşil mercimek , kabak ve
köfteleri ilave edin, kısık ateşte 30 -50 dakika
arası kaynatın. Servise hazır hale getirin.