Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Hazırlanışı

  • Dana kıyma 750 g
  • Su 110 ml
  • Kuru soğan, rendelenmiş 70 g
  • Sarımsak - Ezilmiş 8 g
  • Kimyon 7 g
  • Domates 150 g
  • Patates 250 g
  • Biber 75 g
  • Esmer İnce Bulgur 10 g
  • Domates salçası 40 g
  • Su 1 l
  • Tuz 3 g
  • Karabiber 1 g
  • Un 30 g
  • Biber, salçası 30 g
  • Bitkisel Yağ 30 ml

Lezzetli Bir Sos İçin

  • Un
  • Domates salçası
  • Biber, salçası
  • Bitkisel Yağ
  • Su
  • Tuz
  • Karabiber
  1. Hazırlanışı

    Bir kabın içinde KnorrKöfte Harcı, Knorr Et Suyu Toz Bulyon, su, esmer ince bulgur, kuru soğan, sarımsak ve kimyonu karıştırın ve 10 dakika bekleyin. Hazırlanan köfte harcını dana kıyma ile beraber yoğurun ve parçalar kopararak parmak şeklinde kalın köfteler oluşturun. Daha sonra bunları 120 derecelik fırına atarak yaklaşık 20 dakika kadar ön pişirme yapın. Patatesleri elma dilimi şeklinde kesip yağda hafifçe kızartın. Domatesleri de elma dilimi şeklinde doğrayın. Biberleri hafifçe yağlayıp tuz-biber serpiştirin. Köfteleri derin bir fırın tepsisine dizip, patates, domates ve biberleri üstüne düzgünce yerleştirin. En son olarak da hazırlayacağınız sosu üstüne ekleyip 180 derecelik fırında sebzeler ve köfteler iyice pişene kadar pişirin. Sonra fırından çıkarıp sıcak olarak servis edin.
  2. Lezzetli Bir Sos İçin

    Bir tencerenin içinde unu bitkisel yağ ile kavurun, daha sonra salçaları ekleyip kavurmaya devam edin. Ayrı bir kapta su ile Knorr Demi Glace Sos'u çırparak karıştırın ve kavrulan salçanın üzerine ekleyin. Karıştırarak kaynatın ve daha sonra altını kısıp salçanın tuzluluk oranına göre tuz vebiberii ayarlayın. Yaklaşık 4-5 dakika kadar kısık ateşte pişirip tepsideki köftelerin üzerine ekleyin.