Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

Enginar Kreması

Enginar Sapı Turşusu

  • Enginar Sapı, soyulmuş 10.0 adet
  • Beyaz Şarap Sirkesi 600.0 ml
  • Su 300.0 ml
  • Tuz 150.0 g
  • Kişniş tohumu 45.0 g
  • Şeker 60.0 g
  • Sarımsak 27.0 g

Ballı Hardal Soslu Rezene Salatası

  • Beyaz Şarap Sirkesi 150.0 ml
  • Bal 90.0 g
  • Limon suyu 60.0 ml
  • Tuz 6.0 g
  • Karabiber 9.0 g
  • Zeytinyağı 450.0 ml
  • Rezene Yaprağı 3.0 adet
  • Enginar Sapı Turşusu 200.0 g

Enginarlı Balık Sos

  • Balık suyu 800.0 g
  • Levreğin Kafası, kemikleri ve yakasından 5.0 adet
  • Kuru soğan 300.0 g
  • Sarımsak 30.0 g
  • Pırasa 300.0 g
  • Rezene Sapı 300.0 g
  • Şarap, beyaz 1.0 l
  • Enginar Yaprağı 10.0 adet
  • Defne Yaprağı 5.0 adet
  • Beyaz biber, tane 20.0 adet
  • Krema 500.0 g
  • Bezelye 750.0 g

1 Porsiyon Sunumu

  • Levrek Fileto, her biri 800 g 1.0 adet
  • Enginar Püresi 80.0 g
  • Enginarlı Balık Sos 80.0 g
  • Ballı Hardal Soslu Rezene Salatası 40.0 g

Izgara Levrek, Enginar Püresi ve Bezelyeli Balık Velute ile nasıl yapılır ve hazırlanır? Tarifi öğrenmek ve denemek için hemen tıklayın!

...

Hazırlık

  1. Enginar Kreması

    • Enginarları soyun, saplarını ve kabuklarını kenara ayırın.
    • Doğranmış enginar çanakları, tereyağı ve Knorr Doğal Sebzeli Çeşni ile kısık ateşte renk almadan yumuşayana kadar soteleyin.
    • Yumuşamaya başladığında kremayı ekleyin ve son olarak ocaktan alınırken limon suyunu ekleyin.
    • Pürüzsüz olacak şekilde mutfak robotundan geçirin ve kenara alın.
  2. Enginar Sapı Turşusu

    • Tüm sıvıları ve diğer ürünleri bir sos tenceresinde kaynatın, kaynayan karışıma enginar saplarını ilave edin ve oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin. Sonrasında dolapta 1 saat dinlendirin.
    • Servis öncesi fine jülyen olacak şekilde doğrayın ve servise hazır hale getirin.
  3. Ballı Hardal Soslu Rezene Salatası

    • Zeytinyağı, rezene yaprağı ve enginar sapı dışındaki tüm malzemeyi bir karıştırma kabına alın.
    • Bir çırpma teli ile karıştırın. Sonrasında zeytinyağını yavaşça ilave ederek çırpmaya devam edin.
    • Rezene yaprakları ve enginar sapı turşusunu bir kasede karıştırıp hazırladığınız sosla harmanlayın.
  4. Enginarlı Balık Sos

    • Tüm sebzeleri renk almadan tencerede kavurun.
    • Balık kemiği ve kafasını ekledikten sonra üzerini geçecek kadar su ekleyin.
    • Beyaz biber ve defne yaprağını ilave ederek 1 saat kısık ateşte demleyin.
    • Tüm karışımı ince bir süzgeçten çektikten sonra tekrardan tencereye alın, 1/3'ü kalana kadar çektirin.
    • Servis sırasında bezelyeleri tavada soteleyin. Hazırladığınız balık suyu ve krema ile birleştirin.
    • Sos kaynadığında limon kabuğu rendesi ve tuz ilave ederek servise hazır hale getirin.
  5. 1 Porsiyon Sunumu

    • Kılçıkları alınan filetoyu tuz serptikten sonra az yağ ile önce deri kısmından başlayarak pişirin. 
    • Hazırladığınız tüm malzemeyi tabağınıza yerleştirerek servis edin.
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu