Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

Kimchi (Salamura) Patates

Dinamit Sos

Mango Salsa

Izgara Kuzu Şiş


Aslında, tüm trendlerin doğuşu sokak lezzetlerinden olmuştur.
Trendlerin ve gastronominin gelişim şifrelerini çözmek için sokak lezzetlerinin gidişatını takip etmeniz yeterlidir.
İşte tam bu noktada, bu tarif beni çok heyecanlandırıyor. Çünkü hem farklı teknikler barındırıyor hem de gelecekteki trendlere yol açma potansiyeline sahip.

...

Hazırlık

  1. Kimchi (Salamura) Patates

    • Tüm sos ve çeşni malzemeleri homojen karıştırılarak salamura karışımı hazırlanır.
    • Patatesler bu karışıma eklenip tamamen kaplanacak şekilde harmanlanır.
    • Hava almayan bir kapta buzdolabında 3–4 gün fermente edilir.
    • Servis öncesinde patatesler yıkanır, kurulanır.
    • 180°C'de ön kızartma yapılır, ardından dondurulur. Servis esnasında tekrar 180°C'de altın rengi alana kadar kızartılır.
  2. Dinamit Sos

    • Hellmann's Mayonez, Knorr Acısso, sirke, şeker ve ince doğranmış Arnavut biberi homojen olacak şekilde karıştırılır.

  3. Mango Salsa

    • Tüm doğranmış malzemeler bir kasede karıştırılır.
    • Lime suyu, Knorr Akdeniz Salata Sosu, ayçiçek yağı ve su eklenerek homojen hale getirilir.
  4. Izgara Kuzu Şiş

    • Kuzu pirzola küp şeklinde doğranır, kapya biberle birlikte şişe geçirilir.
    • Knorr Sarımsaklı Çeşni ve Hellmann’s Barbekü Sos ile marine edilir.
    • Izgarada iz alıncaya kadar pişirilir.
  5. Porsiyon Sunum

    • Tabağın tabanına kızartılmış salamura patates yerleştirilir.
    • Üzerine ızgara kuzu şiş, ızgara kapya biber eklenir.
    • Dinamit Sos zigzag formunda gezdirilir.
    • Mango salsa ve kavrulmuş susam eklenerek servis edilir.
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu