Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Hazırlanışı

  • Kuzu Kıyma - Zırhta Çekilmiş 1 kg
  • Kuyruk Yağı - Zırhta İnce Çekilmiş 300 g
  • Pul Biber 20 g
  • Tortilla Yufkası 20 adet
  • Su 200 ml
  • Süzme yoğurt 200 g
  • Hellmann’s Sarımsaklı Mayonez 235 g 100 g
  • Sumak 5 g
  • Kırmızı Acı Biber 10 adet
  • Limon (adet) 5 adet
  • Maydanoz, taze 50 g
  • Kırmızı Soğan 250 g
  1. Hazırlanışı

    • Zırhta çekilmiş kuzu kıyması ve kuyruk yağını bir karıştırma kabına koyarak pul biberi ekleyin
    • Knorr Köfte Harcı ile suyu karıştırıp bir kaç dakika bekletin ve kıymaya ilave edin, sonra yoğurarak kebap karışımını elde edin. Buz dolabında 2 saat kadar bekletin.
    • Dolaptan çıkarttığınız kebap harcınızı eşit toplar halinde koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayarak yassı bir şekil verin.
    • Izgarayı hafifçe yağlayıp hazırladığınız kebapları ara ara çevirerek pişirin. Pişirme işlemini yaparken kebapları kurutmamaya özen gösterin, içlerinin sulu kalması her zaman lezzetli bir kebap için gereklidir.
    • Pişen kebapları bir tabağa alıp yanında Hellmann's Barbekü Sos, baharatlı yoğurt dip, kırmızı acı biber, limon, dilimlenmiş kırmızı soğan ve kabaca doğranmış maydanoz ile servis edin.
    • Baharatlı yoğurt dip için: Süzme yoğurt, Hellmann's Sarımsaklı Mayonez, sumak ve pul biberi bir karıştırma kabının içinde iyice karıştırın, tuzunu kontrol edip minik kaplarda servis edin.