Izgara Kalamar, Taze Yeşil Kuşkonmaz Ve Sakız kabağı ile

İçindekiler
Hazırlanışı
-
Kuşkonmaz (adet) 30.0 adet
-
Ufak kabak/sakızkabağı 400.0 g
-
Limon kabuğu, rendelenmiş 4.0 g
-
Limon suyu 90.0 ml
-
Kekik, taze 10.0 g
-
Tuz 3.0 g
-
Karabiber 2.0 g
-
Frenk soğanları 10.0 g
-
Sızma Zeytinyağı 150.0 ml
-
Bütün Kalamar - Temizlenmiş 1.0 kg
Hazırlık
-
Hazırlanışı
- Temizlenmiş kalamarları iri çapraz parçalar halinde kesin.
- Bir karıştırma kabının içine zeytinyağı, sarımsak, limon kabuğu rendesi, Knorr Mise En Place Pesto, limon suyu, tuz, biber ve kekiği koyup karıştırın.
- Sonra bu karışımı ikiye bölüp yarısının içinde kalamarları karıştırıp marine edin. Diğer yarısının içine de kuşkonmaz ve sakız kabaklarını atıp karıştırın.
- Marine olan kalamarları mangalda hafifçe pişirin, çok fazla pişirirseniz hem tat hem de sertlik bakımından iyi olmayan neticeler elde edersiniz.
- Aynı şekilde diğer tarafta sebzeleri de pişirin.
- Tabağa kalamarları yerleştirip üstlerine kuşkonmaz ve kabak dilimlerini yerleştirin. Frenk soğanını serpiştirin ve bir kaşık kadar sızma zeytinyağını üzerine gezdirip servis edin.