Ispanaklı Tavuk Graten

İçindekiler
Hazırlanışı:
-
Tavuk, göğüs 12000.0 g
-
Ayçiçek yağı 800.0 ml
-
Tuz 60.0 g
-
Ispanak 7000.0 g
-
Kuru soğan 2000.0 g
-
Rama Professional %31 Yağlı Bitkisel Krema 1 L - Çok Amaçlı Kullanım 1000.0 ml
-
Süt 5000.0 ml
-
Knorr 1-2-3 Sade Meyane 10 Kg 500.0 g
-
Peynir, Kaşar 500.0 g
Hazırlık
-
Hazırlanışı:
- Zeytinyağının yarısı ile soğan, sarımsak ve biberleri soteleyin.
- Pişince bunları tencereden çıkarıp kenara alın.
- Aynı tencereye zeytinyağının geri kalanını ekleyin
.
- Yağ kızınca patatesleri ekleyip kızarıncaya kadar pişirin, sonra kabakları ve en sonda ıspanağı ilave edip 4 dakika kadar pişirin.
- Ocaktan alın. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın, sonra sotelediğiniz sebzeleri içine ekleyin.
- Bu karışımı yağlanmış ve yapışmaz fırın tepsisinin içine 2 parmak kalınlığında yayın.
- Tepsinin üstünü kapatıp 180 derecelik fırında yumurta içini çekip katılaşıncaya kadar pişirin.
- Daha sonra tepsinin üstünü açın ve biraz daha pişirerek üstünün kızarıp renk almasını sağlayın.
- Daha sonra fırından çıkarıp biraz dinlendirin ve dilimleyerek servis edin.