Ispanaklı Köfte
"Ispanaklı Köftesi"nin hazırlanışını ve lezzetini Unilever Food Solutions'la keşfedin!
İçindekiler
Hazırlanış Adımları
-
Dana Kıyma - 7 Kg
-
Su - 1,1 Lt
-
Ince Esmer Bulgur - 100 Gr
-
Ekmek - 600 Gr
-
Kuru Soğan - 700 Gr
-
Sarımsak - 80 Gr
-
Kimyon - 70 Gr
-
Su - 5 Lt
-
Krema - 2 Lt
-
Tuz - 10 Gr
-
Karabiber - 2 Gr
-
Ispanak - 1,5 Kg
-
Kırmızı Kapya Biber - 1 Kg
-
Kuru Soğan - 1 Kg
-
Sarımsak - 50 Gr
Hazırlık
-
Hazırlanış Adımları
Bir kabın içinde Knorr Köfte Harcı, su, ince esmer bulgur, ekmek, kuru soğan,
sarımsak, kimyonu karıştırın ve 10 dakika bekleyin. Dana kıyma ve hazırlanan
köfte harcını karıştırın ve yoğurun. İsteğe göre porsiyonlayın ve küvetlere koyup
120 derece fırında 20 dakika ön pişirme yapın. Sos için ayçiçek yağı ile sırasıyla
kuru soğan, sarımsak, kırmızı kapya biber, ıspanağı kavurun . 4 lt su, 2lt Rama
Krema ilave edin ve kısık ateşte kaynatın. Ayrı bir kabın içinde 1 lt soğuk su ile
Knorr Cafe de Paris Sosu karıştırın ve kaynayan suya ilave edin.
Tuz, karabiber ekleyin ve servise hazır hale getirin.