İmam Bayıldı
Saray mutfağından reçeteleri kendi menünüzde kolayca uygulayın. İmam Bayıldı şeflere özel sırlarını ve porsiyon adetine göre değişen malzeme gramajlarını keşfedin!

İçindekiler
İmam Bayıldı
-
Patlıcan 1500.0 g
-
Kuru soğan, jülyen 1800.0 g
-
Zeytinyağı 50.0 ml
-
Ayçiçek yağı 50.0 ml
-
Karabiber, çekilmiş 2.0 g
-
Yeşil Domates 150.0 g
-
Sivri biber (bütün) 100.0 g
-
Su 1000.0 ml
Hazırlık
-
İmam Bayıldı
- Patlıcanları soyup halka şeklinde kesin. İçlerini bıçak yardımı ile alın ve tuzlayın 10 dk. bekletin.
- Patlıcanları yıkayın ve süzdürün. Yağda kızartın.
- Julyen doğranan soğanları ayrı bir tencerenin içinde yağ ile birlikte soteleyin.
- Soteleme işlemi soğanlar pembeleşinceye kadar devam ettirin.
- Bir litre su ile birlikte ayrı bir tencerede napoliten sosu kaynatın ve kaynayan sosu soğana ilave edin.
- Lezzetlendirmek için Knorr Sarımsaklı Çeşni, Knorr Domates Soğanlı Çeşni, karabiberi ilave edin ve kısık ateşte 10 dk. kaynatın.
- Hazırladığınız imam bayıldı içini süzdürün ve patlıcanların içine doldurun ve küvete dizin.
- Küvete dizilen imam bayıldılara sosu ilave edin, domates biberi koyun ve 180 derece fırında 15 dk. pişirin.
- Servise hazır hale getirin.