Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

İmam Bayıldı

  1. İmam Bayıldı

    • Patlıcanları soyup halka şeklinde kesin. İçlerini bıçak yardımı ile alın ve tuzlayın 10 dk. bekletin.
    • Patlıcanları yıkayın ve süzdürün. Yağda kızartın.
    • Julyen doğranan soğanları ayrı bir tencerenin içinde yağ ile birlikte soteleyin.
    • Soteleme işlemi soğanlar pembeleşinceye kadar devam ettirin.
    • Bir litre su ile birlikte ayrı bir tencerede napoliten sosu kaynatın ve kaynayan sosu soğana ilave edin.
    • Lezzetlendirmek için Knorr Sarımsaklı Çeşni, Knorr Domates Soğanlı Çeşni, karabiberi ilave edin ve kısık ateşte 10 dk. kaynatın.
    • Hazırladığınız imam bayıldı içini süzdürün ve patlıcanların içine doldurun ve küvete dizin.
    • Küvete dizilen imam bayıldılara sosu ilave edin, domates biberi koyun ve 180 derece fırında 15 dk. pişirin.
    • Servise hazır hale getirin.
+