Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

İçi Dolmuş Kuzu Kebabı

  • Kuzu eti, kuşbaşı 3000 g
  • Dana karaciğeri 800 g
  • Knorr Soğanlı Çeşni 15 g
  • Dolmalık Fıstık 30 g
  • Pirinç 75 g
  • Tarçın, toz 2 g
  • Karabiber, çekilmiş 10 g
  • Zeytinyağı 60 ml
  • Kuru üzüm 60 g
  • Su 1500 ml
  1. İçi Dolmuş Kuzu Kebabı

    • Ocakta tencere içinde zeytin yağı ile birlikte sırasıyla dana ciğer ,dolmalık fıstık, pirinç, kuru üzümü soteleyin.
    • 500 ml soğuk su, toz tarçın, karabiber ilave edin ve kayamamaya bırakın.
    • Kuzu etlerini et döveceği ile ince bir şekle getirin.
    • Hazırlanan içi kuzu etin içine koyun ve alüminyum folyo ile sarın, 180 derece fırında 30-40 dk. arası pişirin.
    • Fırından çıkan etleri kesin ve küvete yerleştirin.
    • Ayrı bir tencerede 750 ml suyu kaynatın ve ayrı bir kabın içinde 80 gr Knorr Demi Glace sos ile 250 ml soğuk suyu homojen hale getirin , kaynayan suya ekleyin
    • Knorr Demi Glace sosu 2 dk. kaynatın ve küvete dizilen kuzu etlerin üzerine dökün.
    • Servise hazır hale getirin.
+