Haşlama Köfte
"Haşlama Köftesi"nin hazırlanışını ve lezzetini Unilever Food Solutions'la keşfedin!

İçindekiler
Hazırlanış Adımları
-
Dana Kıyma - 7 Kg
-
Su - 1,1 Lt
-
Ince Esmer Bulgur - 100 Gr
-
Ekmek - 600 Gr
-
Kuru Soğan - 700 Gr
-
Sarımsak - 80 Gr
-
Kimyon - 70 Gr
-
Su - 20 Lt
-
Nişasta - 200 Gr
-
Sarımsak - 100 Gr
-
Tuz - 20 Gr
-
Karabiber - 5 Gr
-
Kuru Soğan - 1 Kg
-
Havuç - 1,5 Kg
-
Patates - 1,5 Kg
-
Kabak - 1,5 Kg
-
Pazı - 1 Kg
Hazırlık
-
Hazırlanış Adımları
Bir kabın içinde Knorr Köfte Harcı, su, ince esmer bulgur, ekmek, kuru soğan,
sarımsak, kimyonu karıştırın ve 10 dakika bekleyin. Dana kıyma ve hazırlanan
köfte harcını karıştırın ve yoğurun. İsteğe göre porsiyonlayın ve küvetlere koyup
120 derece fırında 20 dakika ön pişirme yapın. Sos için
tencere içine 18 lt su, tuz, karabiber, sarımsak koyun
ve kaynatın. Ayrı bir kabın içinde 2 lt soğuk su ile
Knorr Demi Glace Sos ile nişastayı karıştırın ve
kaynayan suya ilave edin. Sırasıyla
hazırlanan sosa köfteler, havuç, kabak,
patates, pazı, kuru soğanı ilave edin ve
30 - 40 dakika arası kısık ateşte kaynatın .
Servise hazır hale getirin .