Fırınlanmış Rigatoni
Hem ana yemek hem de garnitür olarak kullanabileceğiniz, farklı bir sunum ile hazırlanmış klasik bir lezzet. Leziz Fırınlanmış Rigatoni tarifini hemen keşfedin!

İçindekiler
Hazırlanışı
-
Makarna, rigattoni 800 g
-
Tavuk, kıyma 800 g
-
Kültür Mantarı 450 g
-
Fesleğen, taze 20 g
-
Peynir, Parmesan 80 g
-
Domates, konkase 800 g
-
Rezene 40 g
-
Kuru soğan 40 g
-
Peynir, Taze Kaşar rendelenmiş 200 g
-
Sarımsak, taze 5 g
-
Zeytinyağı 50 ml
-
Tereyağı 20 g
Sosun Hazırlanışı
-
Tulum Peyniri 150 g
-
Peynir, Parmesan 150 g
-
Kekik, taze 2 g
-
Rezene 30 g
-
Zeytinyağı 50 ml
Hazırlık
-
Hazırlanışı
- Rigoteni'yi kaynar suda haşlayın ve süzdürün.
- Ayrı bir tencerede zeytin yağı ve tereyağını kızdırın, sırasıyla tavuk kıyması, kuru soğan, sarımsak, mantar, rezeneyi soteleyin.
- Sotelenen malzemenin içine rende permasan peyniri ve içi alınmış konkase domatesleri, Knorr Sebzeli Çeşni'yi ilave edin, karıştırın, Rama Krema ile blenderda püre haline getirin.
- Bu hazırlanan karışımı rigoteni makarnanın içine doldurun ve kalıba uzunlamasına dizin.
-
Sosun Hazırlanışı
- Ayrı bir tencerede zeytin yağı ile rezene ,taze kekiği soteleyin ve rama kremayı ilave edin 2 dk kısık ateşte kaynatın.
- Kaynayan kremaya tulum peyniri, permasan peyniri, Knorr Sebzeli Çeşni ilave edin homojen olana kadar karıştırın.
- Hazırlanan bu sosu cheesecake kalıbına dizilen makarnaların üstüne dökün ve en son üstüne rende permasan ve rende kaşar peyniri ilave edin, 180 derece fırında 20 dk pişirin.
- Servise hazır hale getirin.