Fırınlanmış Rigatoni | Unilever Food Solutions
Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Fırınlanmış Rigatoni Hazırlanışı

  • Makarna (Rigattoni) 800 g
  • Tavuk kıyma 800 g
  • Kültür mantarı 450 g
  • Taze Fesleğen Yaprakları 20 g
  • Fesleğen, taze 20 g
  • Parmesan peyniri 80 g
  • Domates, (Konkase) 800 g
  • Kuru soğan 40 g
  • Rendelenmiş kaşar peyniri (taze) 200 g
  • Sarmısak 5 g
  • Zeytinyağı 50 ml
  • Rezene 40 g
  • Rama Krema 300 ml
  • Tereyağı 20 g

  • Tulum Peyniri 150 g
  • Rama Krema 500 ml
  • Parmesan peyniri 150 g
  • Kekik, taze 2 g
  • Rezene 30 g
  • Zeytinyağı 50 ml
  1. Fırınlanmış Rigatoni Hazırlanışı

    Rigatoni'yi kaynar suda haşlayın ve süzdürün. Ayrı bir tencerede zeytin yağı ve tereyağını kızdırın, sırasıyla tavuk kıyması, kuru soğan, sarımsak, mantar, rezeneyi soteleyin. Sotelenen malzemenin içine rende parmesan peyniri ve içi alınmış konkase domatesleri, Knorr Sebzeli Çeşni'yi ilave edin, karıştırın, Rama Krema ile blenderda püre haline getirin. Bu hazırlanan karışımı rigatoni makarnanın içine doldurun ve kalıba uzunlamasına dizin. Ayrı bir tencerede zeytin yağı ile rezene ,taze kekiği soteleyin ve rama kremayı ilave edin 2 dk kısık ateşte kaynatın. Kaynayan kremaya tulum peyniri, parmesan peyniri, Knorr Sebzeli Çeşni ilave edin homojen olana kadar karıştırın. Hazırlanan bu sosu cheesecake kalıbına dizilen makarnaların üstüne dökün ve en son üstüne rende parmesan ve rende kaşar peyniri ilave edin, 180 derece fırında 20 dk pişirin.