Fırınlanmış Kök Sebzeler, Balsamic Sirkesi İle

İçindekiler
Hazırlanışı:
-
Havuç 3000.0 g
-
Arpacık soğanı 1000.0 g
-
Kereviz 6000.0 g
-
Pancar, kırmızı 4000.0 g
-
Sarımsak 11.0 g
-
Patates 2000.0 g
-
Kırmızı Soğan 1000.0 g
-
Biber, kırmızı kapya 3000.0 g
-
Biberiye, kurutulmuş 2.0 g
-
Kekik 2.0 g
-
Zeytinyağı 50.0 ml
-
Sirke, Balzamik 10.0 ml
-
Sirke, elma 5.0 ml
Hazırlık
-
Hazırlanışı:
- Tüm sebzeleri temizleyip soyun ve verev yada küp olarak doğrayın. Kırmızı pancarları renk vermemesi için yeteri kadar baharat, çeşniler ve sirke ile harmanlayıp fırın kabına alın.
- Diğer tüm sebzeleri bir kaba alıp, baharatları, sirkeleri, yağı ve çeşnileri ilave edin. İyice harmanlayıp marine ettikten sonra fırın kaplarına çok kalın olmayacak şekilde yayın.
- Hem sebze karışımını hem de pancarların üstlerini folyo ile kapatıp yumuşayıncaya kadar 180 derecelik fırında pişirin. Daha sonra üstlerini açıp biraz renk almaları için 20 dakika kadar pişirin.
- Pişen sebzeleri ve pancarları birlikte karıştırıp dolaba atmadan oda sıcaklığında servis edin.