Fırınlanmış Karnabahar Salatası, Taze Baharatlı Tahin Sos İle | Unilever Food Solutions
Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Hazırlanışı:

  • Karnabahar, dondurulmuş 15000 g
  • Dereotu, taze 50 g
  • Kuru nane 50 g
  • Maydanoz, düz 50 g
  • Zeytinyağı 525 ml
  • Ispanak (Taze - Küçük Yaprak) 50 g
  • Su 1750 ml
  • Tahin 1250 ml
  1. Hazırlanışı:

    • Karnabaharları çözdürüp küçük parçalar şeklinde kesin. Daha sonra bir fırın tepsisine alıp zeytinyağı ile hafifçe karıştırın.
    • 180 derecelik fırında üstleri hafif kızarıp renk alıncaya dek kızartın. Daha sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
    • Sosu için nane, maydanoz, zeytinyağı, Knorr Fransız Salata Sosu’nu su ile karıştırıp blender ile iyice vurun.
    • Daha sonra yeteri kadar tahini ilave edin.
    • Fırınladığınız karnabaharları bu sos ile karıştırıp minik ıspanak yapraklarını da ekleyerek servis edin.
    • Not: Dilerseniz en üstüne kavrulmuş ceviz veya fındık serpiştirebilirsiniz.