Fırınlanmış Karnabahar Salatası, Taze Baharatlı Tahin Sos İle

İçindekiler
Hazırlanışı:
-
Karnabahar, dondurulmuş 15000.0 g
-
Dereotu, taze 50.0 g
-
Kuru nane 50.0 g
-
Maydanoz, düz 50.0 g
-
Zeytinyağı 525.0 ml
-
Ispanak (Taze - Küçük Yaprak) 50.0 g
-
Su 1750.0 ml
-
Tahin 1250.0 ml
Hazırlık
-
Hazırlanışı:
- Karnabaharları çözdürüp küçük parçalar şeklinde kesin. Daha sonra bir fırın tepsisine alıp zeytinyağı ile hafifçe karıştırın.
- 180 derecelik fırında üstleri hafif kızarıp renk alıncaya dek kızartın. Daha sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- Sosu için nane, maydanoz, zeytinyağı, Knorr Fransız Salata Sosu’nu su ile karıştırıp blender ile iyice vurun.
- Daha sonra yeteri kadar tahini ilave edin.
- Fırınladığınız karnabaharları bu sos ile karıştırıp minik ıspanak yapraklarını da ekleyerek servis edin.
- Not: Dilerseniz en üstüne kavrulmuş ceviz veya fındık serpiştirebilirsiniz.