Fırınlanmış Bal Kabağı

İçindekiler
Hazırlanışı:
-
Bal kabağı (temizlenmiş) 10000.0 g
-
Arpacık soğanı 1000.0 g
-
Sarımsak 150.0 g
-
Kekik dalları, taze 50.0 g
-
Kırmızı Soğan 2000.0 g
-
Zeytinyağı 1000.0 ml
-
Fajita sos 250.0 ml
-
Bal kabağı (çekirdek içi) 50.0 g
Hazırlık
-
Hazırlanışı:
- Balkabağını uzunlamasına orta büyüklükteki parçalara kesin.
- Kırmızı soğanları da uzun olarak kesin.
- Sarımsakları da hafifçe ezip, uygun bir fırın tepsisinde, kekik dallarını, zeytinyağını ve Knorr Fajita Çeşnisi’ni ekleyerek karıştırın.
- Daha sonra üstünü kapatıp kabaklar hafifçe yumuşayıncaya dek pişirin, sonra iyice kızarması ve renk alması için üstlerini açıp biraz da o şekilde pişirin.
- Kavrulmuş iç kabak çekirdeklerini serpiştirip servis edin.