Doğrama Köfte
"Doğrama Köftesi"nin hazırlanışını ve lezzetini Unilever Food Solutions'la keşfedin!

İçindekiler
Hazırlanış Adımları
-
Dana Kıyma - 7 Kg
-
Su - 1,1 Lt
-
Ince Esmer Bulgur - 100 Gr
-
Ekmek - 600 Gr
-
Kuru Soğan - 700 Gr
-
Sarımsak - 80 Gr
-
Kimyon - 70 Gr
-
Biber Salçası - 400 Gr
-
Ayçiçek Yağı - 200 Ml
-
Kuru Nane - 20 Gr
-
Su - 15 Lt
-
Isot - 50 Gr
-
Karabiber - 10 Gr
-
Kuru Soğan - 1,5 Kg
-
Haşlanmış Nohut - 2 Kg
-
Patlıcan - 3 Kg
Hazırlık
-
Hazırlanış Adımları
Bir kabın içinde Knorr Köfte Harcı, su, ince esmer bulgur, ekmek, kuru soğan,
sarımsak, kimyonu karıştırın ve 10 dakika bekleyin . Dana kıyma ve hazırlanan
köfte harcını karıştırın ve yoğurun. İsteğe göre porsiyonlayın ve küvetlere koyup
120 derece fırında 20 dakika ön pişirme yapın . Sos için ayçiçek yağı ile sırasıyla
kuru soğan ve biber salçasını kavurun. Kavrulan malzemeye 13 lt su ve
baharatları ilave edin, kısık ateşte kaynatın . Ayrı bir kabın
içinde 2 lt su ile Knorr Napoliten Sos, Knorr Sebzeli
Çeşni’yi karıştırın ve kaynayan suya ilave edin.
Hazırlanan sosu, patlıcanları, nohudu küvetlerin
içindeki köftelere eşit miktarda koyun ve 140
derece fırında 30-40 dakika arası pişirin.