Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Hazırlanış Adımları

  • Dana Kıyma - 7 kg
  • Su - 1,1 lt
  • İnce Esmer Bulgur - 100 gr
  • Ekmek - 600 gr
  • Kuru Soğan - 700 gr
  • Sarımsak - 80 gr
  • Kimyon - 70 gr
  • Biber Salçası - 400 gr
  • Ayçiçek Yağı - 200 ml
  • Kuru Nane - 20 gr
  • Su - 15 lt
  • İsot - 50 gr
  • Karabiber - 10 gr
  • Kuru Soğan - 1,5 kg
  • Haşlanmış Nohut - 2 kg
  • Patlıcan - 3 kg
  1. Hazırlanış Adımları

    Bir kabın içinde Knorr Köfte Harcı, su, ince esmer bulgur, ekmek, kuru soğan,

    sarımsak, kimyonu karıştırın ve 10 dakika bekleyin . Dana kıyma ve hazırlanan

    köfte harcını karıştırın ve yoğurun. İsteğe göre porsiyonlayın ve küvetlere koyup

    120 derece fırında 20 dakika ön pişirme yapın . Sos için ayçiçek yağı ile sırasıyla

    kuru soğan ve biber salçasını kavurun. Kavrulan malzemeye 13 lt su ve

    baharatları ilave edin, kısık ateşte kaynatın . Ayrı bir kabın

    içinde 2 lt su ile Knorr Napoliten Sos, Knorr Sebzeli

    Çeşni’yi karıştırın ve kaynayan suya ilave edin.

    Hazırlanan sosu, patlıcanları, nohudu küvetlerin

    içindeki köftelere eşit miktarda koyun ve 140

    derece fırında 30-40 dakika arası pişirin.