Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Hazırlanışı

  • Su 3 l
  • Soğanlar (adet) 2 adet
  • Taze Zencefil 40 g
  • Karanfil (adet) 4 adet
  • Tarçın, çubuk 2 adet
  • Kakule 4 adet
  • Kişniş - Tane 5 g
  • Balık sosu (Çin) 60 ml
  • Misket limonu suyu, taze sıkılmış 60 ml
  • Çubuk Pirinç Makarnası 200 g
  • Bonfile - Çok İnce Dilimlenmiş 400 g
  • Soya Filizi 110 g
  • Nane yaprağı 20 g
  • Taze Kişniş Yaprakları 10 g
  • Misket Limonu 5 adet
  • Kırmızı Acı Biber - İnce Doğranmış 20 g
  1. Hazırlanışı

    • Knorr Chef’s Et Suyu Toz Bulyon'u su ile karıştırıp soğan, sarımsak, zencefil, yıldız anason, tarçın, kakule, ve kişniş tohumlarını da ilave edip kaynatın. Kaynattığınız bu et suyunun çeyreği kadarı azaldığında ocaktan alın. İnce bir süzgeçten yada tülbentten süzdürün.
    • Daha sonra ocağa koyup tekrar kaynatın ve balık sos ile misket limonu suyunu ilave edip tuz ve biberini ekleyerek lezzetini ayarlayın.
    • Derin bir kabın içine koyacağınız pirinç makarnalarının üzerine kaynar su dökerek 5 dakika bekletin ve sonra süzdürün.
    • Derin çorba kaselerinin içine makarnaları bölüştürün ve üstlerine ince dilimlenmiş etleri koyun. Daha sonra ocakta kaynamakta olan et suyunu kepçe ile bunların üzerine dökün. Etler çok ince oldukları için hemen pişeceklerdir.
    • Çorbanın üstüne taze nane ve kişniş yapraklarını serpiştirip, kırmızı acı biber dilimleri ile yeşil soğanları da koyun.
    • Çorbayı yanında soya filizleri, yeşil soğan, kişniş yaprakları ve misket limonu dilimleri ile servis edin.
+