Çıtır Bonfile Burger | Unilever Food Solutions
Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Çıtır Bonfile Burger

  • Dana bonfile 1.3 kg
  • Ayçiçek yağı 60 ml

  • Kırmızı Lahana 1.2 kg
  • Mor Soğan 250 g
  • Ketçap 450 g
  • Limon suyu 30 g
  • Tuz 15 g
  • Ayçiçek yağı 50 ml

  • Çıtır Patates 900 g
  • Siyah burger ekmeği 20 adet
  • Kıvırcık marul (yaprak) 10 adet
  • Domates 200 g

  1. Çıtır Bonfile Burger

    Bonfileyi şeritler halinde kesip, Knorr Fajita Çeşni ve ayçiçek yağı ile marine ederek birkaç saat dolapta dinlendirin. Daha sonra kaplama için Knorr Çıtır Kaplama Harcı’nı su ile karıştırıp harcı elde edin ve bonfileleri önce bu karışıma batırın. Ardından ayrı bir kaba paketteki toz karışımdan bir miktar koyup, bonfileleri tekrar kuru toz karışım ile kaplayın. Derin yağda çıtır olana kadar kızartın ve bir peçete üzerine çıkartın. Jülyen doğradığınız soğanları ve kırımızı lahanaları ayçiçek yağı ile soteleyin. Suyu ve tuzu ilave edip, iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Daha sonra ketçabı ekleyin ve birkaç dakika daha pişirip tuzunu kontrol ederek ocaktan alın. Patatesleri derin yağda çıtır olana dek kızartın ve daha sonra cajun çeşnisi ile lezzetlendirin. Burger ekmeklerinin iç tarafını kızartıp Peri Peri sos sürün. Alttaki ekmeğin üstüne bir parça kıvırcığı, kırmızı lahanayı ve çıtır bonfile parçalarını yerleştirin. Daha sonra tekrar yeşillik, ince dilimlenmiş domates, kırmızı lahana ve çıtır tatlı patatesleri yerleştirerek servis edin.