+

Hazırlanışı

  1. Hazırlanışı

    • Hamuru için hamur makinasının haznesine un, mısır unu, tuz, şeker ve mayayı koyup düşük devirde çalıştırın, hamur birbirine yapışmaya başladığı zaman suyu, yumuşak tereyağını ekleyin ve düşük derecede karıştırmaya devam edin. Hamur kazanın etrafından ayrılıp toparlanmaya başlayacak ve makinayı durduğunuz zaman yavaşça aşağıya doğru inecektir. Hamur tamamen toparlanıp hazır olunca dışarıya çıkartıp derin bir kaba alın ve üstünü kapatın. Hamur beklerken iki katı hacme geldiğinde hazır demektir.
    • Sos için Knorr Salsa Sosu'na ince doğradığınız fesleğen yapraklarını ilave edin.
    • Beklettiğiniz hamuru zeytinyağı yardımıyla açarak tereyağının kalan miktarı ile birkaç kez katlayarak milföy hamuru yapar gibi tekrar açın, daha sonra katlayıp 1 saat kadar dinlendirin.
    • Daha sonra da 3-4 parmak derinliğindeki bir pişirme kalıbının içine yaymak için yeteri kadar hamuru alıp düz bir zemin üzerinde açın ve sonrasında pişirme kabının içine yerleştirin. Hamurun kenarlarının yukarıya doğru çıkmasına özen gösterin. Yapacağınız pizza normal pizzaların 3-4 katı kalınlığında olması gerekir.
    • Daha sonra hamurun iç yüzeyine mozzerella peynirini sonra onun üzerine sosis parçalarını ya da arzu ettiğiniz farklı pizza malzemelerini yerleştirin. Tüm bu malzemelerin üzerine de yeteri kadar Knorr Salsa Sos karışımını tamamen yayın.
    • En üstede rendelenmiş parmesan peynirini yayıp, pizza fırınında üstü nar gibi kızarana dek pişirin.
    • Pişen pizzanızı fırından çıkarın ve 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra üzerine biraz doğranmış taze yeşil baharat serpiştirin ve dilimleyerek servis edin.
+