+

Hazırlanışı

  • Su 1500 ml
  • Pancar, kırmızı 400 g
  • Patates, küp 300 g
  • Havuç, rendelenmiş 300 g
  • Kırmızı soğan, çok ince doğranmış 90 g
  • Sarımsak (ince doğranmış) 10 g
  • Lahana, kırmızı, jülyen 250 g
  • Domates, küp 225 g
  • Domates sosu 250 g
  • Şeker 24 g
  • Dereotu, ince kıyılmış 5 g
  • Peynir, Labne 200 g
  • Rama Krema Sıcak Yemekler 150 g
  • Tuz 5 g
  • Karabiber 1 g
  • Limon (adet) 2 adet
  1. Hazırlanışı

    • Yıkayıp temizlediğiniz kırmızı pancarları bir tencereye koyun ve üstlerine geçecek kadar su ekleyin, yaklaşık 45 dakika kadar kaynatın, daha sonra suyun içinden çıkartıp soğuması için bir tabağa bırakın.
    • Suyu derin bir tencereye koyup havuç ve patatesleri içine atın ve pancarları haşladığınız suyu da ekleyip üstü kapalı olarak 15 dakika kadar kaynatın.
    • Soğan, sarımsak, lahana ve domatesi ekleyin.
    • Pancarlayı soyup temizleyin ve jülyen doğrayıp kaynayan tencereye atın, pancarlar rengini bırakana kadar kaynatmaya devam edin.
    • Domates sosu, şekeri, tuz-biberi ekleyip tadını ayarlayın.
    • Çorba tabaklarına alıp ekşi krema ekleyin ve dereotunu serpiştirip sıcak bir şekilde servis edin.
    • Ekşi krema için: Labne peyniri, çırpılmış Rama kremayı, tuz, karabiber ve limonların suyunu ekleyerek yoğunlaşıncaya kadar çırpın. Not: Bu çorbayı ızgarada pişireceğiniz iri küp bonfile parçaları ile de servis edebilirsiniz.
+