+

Hazırlanışı

  1. Hazırlanışı

    • Yıkayıp temizlediğiniz kırmızı pancarları bir tencereye koyun ve üstlerine geçecek kadar su ekleyin, yaklaşık 45 dakika kadar kaynatın, daha sonra suyun içinden çıkartıp soğuması için bir tabağa bırakın.
    • Suyu derin bir tencereye koyup havuç ve patatesleri içine atın ve pancarları haşladığınız suyu da ekleyip üstü kapalı olarak 15 dakika kadar kaynatın.
    • Soğan, sarımsak, lahana ve domatesi ekleyin.
    • Pancarlayı soyup temizleyin ve jülyen doğrayıp kaynayan tencereye atın, pancarlar rengini bırakana kadar kaynatmaya devam edin.
    • Domates sosu, şekeri, tuz-biberi ekleyip tadını ayarlayın.
    • Çorba tabaklarına alıp ekşi krema ekleyin ve dereotunu serpiştirip sıcak bir şekilde servis edin.
    • Ekşi krema için: Labne peyniri, çırpılmış Rama kremayı, tuz, karabiber ve limonların suyunu ekleyerek yoğunlaşıncaya kadar çırpın. Not: Bu çorbayı ızgarada pişireceğiniz iri küp bonfile parçaları ile de servis edebilirsiniz.
+