Alfredo Soslu Penne

İçindekiler
Hazırlanışı:
-
Makarna, kalem (penne) 800 g
-
Tereyağı 50 g
-
Sarımsak 20 g
-
Kültür Mantarı 600 g
-
Tuz 5 g
-
Karabiber, çekilmiş 3 g
-
Ayçiçek yağı (sos için) 200 ml
-
Rama Professional %31 Yağlı Bitkisel Krema 1 L - Çok Amaçlı Kullanım 2200 ml
-
Tavuk, göğüs 800 g
-
Ayçiçek yağı 100 ml
Hazırlık
-
Hazırlanışı:
- Kaynar tuzlu suda makarnaları haşlayın. Tavukları uzun şeritler halinde kesin.
- Ayçiçeği yağı ve Knorr Tavuk Çeşnisi ile lezzetlendirin.
- Kızgın tavada tavukları sulandırmadan pişirin.
- Sos için: Tavaya tereyağı ve ayçiçeği yağını koyun, sarımsak ve mantarları ekleyin.
- Mantarlar pişene kadar soteleyin. Rama Krema’yı, Knorr Sebzeli Çeşni’yi, tuz ve biberi ekleyip kaynatın.
- 2 dakika kadar pişirin. Ateşi kısın ve sosun sıcak kalmasını sağlayın.
- Daha sonra makarnaları ve tavukları sosa ekleyin, tuz ve biberini kontrol edip servis edin.