Akdeniz Köfte
"Akdeniz Köftesi"nin hazırlanışını ve lezzetini Unilever Food Solutions'la keşfedin!

İçindekiler
Hazırlanış Adımları
-
Dana Kıyma - 7 Kg
-
Su - 1,1 Lt
-
Ince Esmer Bulgur - 100 Gr
-
Ekmek - 600 Gr
-
Kuru Soğan - 700 Gr
-
Sarımsak - 80 Gr
-
Kimyon - 70 Gr
-
Su - 10 Lt
-
Biber Salçası - 300 Gr
-
Ayçiçek Yağı - 200 Ml
-
Brokoli - 1,5 Kg
-
Karnabahar - 1,5 Kg
-
Havuç - 1,5 Kg
-
Patates - 1,5 Kg
Hazırlık
-
Hazırlanış Adımları
Bir kabın içinde Knorr Köfte Harcı, su, ince esmer bulgur, ekmek, kuru soğan,
sarımsak, kimyonu karıştırın ve 10 dakika bekleyin. Dana kıyma ve hazırlanan
köfte harcını karıştırın ve yoğurun. İsteğe göre porsiyonlayın ve küvetlere koyup
120 derece fırında 20 dakika ön pişirme yapın. Sos için ayçiçek yağı ile biber
salçasını kavurun ve 8 lt su ilave edin. Ayrı bir kabın içinde 2 lt su, Knorr Demi
Glace Sos, Knorr Napoliten Sos, Knorr Cajun Çeşni’yi karıştırın ve
kaynayan suya ilave edin. Hazırlanan sosu ve sebzeleri eşit miktarda
köftelere ilave edin, 160 derece fırında 30- 40 dakika arası pişirin.