Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Oturum açın ve gıda maliyeti hesaplayıcıyı hemen kullanmaya başlayın.

Gıda maliyetlerini kolayca hesaplayın!
Tarif hesaplamalarınızı kaydedin ve tekrar kullanın. BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLAYIN

İçindekiler

+

Hazırlanışı

  • Kuzu Kıyma - Zırhta Çekilmiş 1.0 kg
  • Kuyruk Yağı - Zırhta İnce Çekilmiş 300.0 g
  • Pul Biber 15.0 g
  • Knorr Köfte Harcı 1050 g 100.0 g
  • Su 200.0 ml
  • Domates 800.0 g
  • Biber 200.0 g
  • Soğan 300.0 g
  • Sumak 5.0 g
  • Maydanoz, taze 50.0 g
  • Ekmek, pide 10.0 adet

Adana Kebap nasıl yapılır ve hazırlanır? Tarifi öğrenmek ve denemek için hemen tıklayın!

...

Hazırlık

  1. Hazırlanışı

    • Zırhta çekilmiş kuzu kıyması ve kuyruk yağını bir karıştırma kabına koyarak pul biberi ekleyin
    • Knorr Köfte Harcı ile suyu karıştırıp bir kaç dakika bekletin ve kıymaya ilave edin, ve yoğurarak kebap karışımını elde edin. Buz dolabında 2 saat kadar bekletin.
    • Daha sonra yassı kebap şişlerine birer avuç dolusu karışımı parmaklarınızı kullanarak yayın.
    • Kuru soğanı ince piyazlık doğrayın elle ovalayarak yumuşatın, daha sonra sumak ve maydanozu ekleyerek çok az tuz ile karıştırın.
    • Kebapları kömür mangalında çevirerek pişirin, yan tarafında biber ve domatesleri de şişlere geçirerek pişirin
    • Pişirdiğiniz kebapları sıcak pidenin üzerinde domates, biber ve sumaklı soğan ile servis edin.
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu