Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Hazırlanışı

  • Kuzu Kıyma - Zırhta Çekilmiş 1 kg
  • Kuyruk Yağı - Zırhta İnce Çekilmiş 300 g
  • Pul Biber 15 g
  • Su 200 ml
  • Domates 800 g
  • Biber 200 g
  • Soğan 300 g
  • Sumak 5 g
  • Maydanoz, taze 50 g
  • Ekmek, pide 10 adet
  1. Hazırlanışı

    • Zırhta çekilmiş kuzu kıyması ve kuyruk yağını bir karıştırma kabına koyarak pul biberi ekleyin
    • Knorr Köfte Harcı ile suyu karıştırıp bir kaç dakika bekletin ve kıymaya ilave edin, ve yoğurarak kebap karışımını elde edin. Buz dolabında 2 saat kadar bekletin.
    • Daha sonra yassı kebap şişlerine birer avuç dolusu karışımı parmaklarınızı kullanarak yayın.
    • Kuru soğanı ince piyazlık doğrayın elle ovalayarak yumuşatın, daha sonra sumak ve maydanozu ekleyerek çok az tuz ile karıştırın.
    • Kebapları kömür mangalında çevirerek pişirin, yan tarafında biber ve domatesleri de şişlere geçirerek pişirin
    • Pişirdiğiniz kebapları sıcak pidenin üzerinde domates, biber ve sumaklı soğan ile servis edin.
+