Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Menüye Çeşitlilik Eklersin

Salata bar menülere çeşitlilik ekleyerek yemek deneyimini daha cazip hale getirebilir. Bir salata barında en az on çeşit bileşen olsa bile misafirlerin, zevklerine uyacak sınırsız sayıda kombinasyon oluşturabilir; içeriklerin gramajlarıyla, çeşitleriyle ve eklenen soslarla diledikleri gibi oynayabilirler. Salata bar menüde tek bir kalemde geçilse de aslında içerik açısından son derece zengin bir seçenektir.

Kalabalık gruplara servis yaparken herkesin yediklerinden farklı beklentileri olur. Menüne ne kadar bol çeşit eklersen ekle, bunlar herkesi memnun etmeye yetmez. Bu yüzden sunacağın çeşitlerden hiçbiri kişiselleştirilmiş bir salatanın yerini tutmayacaktır. Bir salata bar içerisindeki farklı ürünler sayesinde yemeği keyifli bir seçime dönüştür.

İsteyen, istediği malzemeden dilediği kadar alabilir. Ayrıca salata barla birlikte sunulan soslar damak tadına göre ayarlanabilir. Böylece özellikle otellerde ve öğle yemeği servis edilen yemekhanelerde menü bir zorunluluk olmaktan çıkıp kişisel bir deneyim halini alır. İnsanları en mutlu eden şey, kendi zevklerine göre hazırlanmış bir tabaktır. İşte, salata bar tam da bunu yapar.

Knorr Fransız Salata Sosu 1 Kg

Dereotlu ve Sarımsaklı Fransız Salata Sosu

Daha Fazlasını Görüntüle
102 102
₺102,05 Ürün Fiyatı

Maliyetleri Düşürürsün

Otellerde ve yemekhanelerde salata bar hazırlamak ekonomik açıdan da oldukça avantajlıdır. Seçimleri yaparken mevsime göre, taze ve uygun fiyatlı olan sebzelerden faydalanmak maliyeti son derece düşürecektir. Bunun yanında sunulacak ürünlerin seçiminde iyi bir planlama yapmak ve yemeklerin tüketim miktarlarını doğru şekilde ayarlamak da çok önemlidir. Salata barın işletmeler için bütçe dostu bir seçenek olmasını sağlamak için şu noktalarda akıllıca davranmak gerekir:

1. Salataların temeli olan yeşillikleri bol ve çeşitli tut. Bunlar uygun fiyatlı olduğu kadar yüksek hacimli malzemelerdir. Hazırlanan tabakların iştah açıcı ve doyurucu gözükmesine yardımcı olur.

2. Salata barı temiz tutmalı ve içerisindeki yemeklerin doluluk oranını iyi bir şekilde ayarlamalısın. Böylece sağlıklı, şık ve iştah açan bir sunum yaratılırken karışıklık nedeniyle yemeklerin israfını da önlemiş olursun. Ürünlerin israfını azaltmada önemli bir diğer nokta da salata barı içerisindeki malzemelere uygun ısıda tutmaya özen göstermektir.

3. Bir arada sunacağın malzemelerin sayısını ve miktarını hazırlıktan önce dikkatlice planla. Bu sana servis için en doğru boyutta salata barı seçmen konusunda yardımcı olur. Günlük ihtiyaca göre içerikleri azaltıp çoğaltarak bütçene uygun bir şekilde içerik sayısını çeşitlendirebilirsin.

4. Salata bardan yararlanacak müşteriler için tabak ya da kase boyutlarını dikkatlice düşün. Çünkü geniş kaplar daha fazla tüketime teşvik eder ve kârlılığı azaltır. Açık büfe söz konusu olduğunda insanların yiyeceklerinden fazlasını alma eğilimleri vardır. Servise uygun daha ortalama boyuttaki kaplarla gereksiz tüketimden kaçınabilirsin.

5. Servis elemanları yetecek mi kaygısına gerek yok. Salata barlar self-servistir. Bu da senin servis için eleman tutman gerekmediği anlamına gelir. Çalışan maliyetleri çok önemli bir harcama kalemi olduğundan dolayı bu, küçük gözüken büyük bir artıdır. Hem mevcut çalışanlar için de daha az iş yükü demektir.

 

Servis Hızının Artmasını Sağlarsın

Özellikle kalabalık grupların ağırlandığı otel ve öğle yemeği servisi yapılan yemekhanelerde, servisin hızı çok büyük önem taşır. Kimse, öğle yemeği için kısıtlı süresi olduğunda uzun süre beklemek istemez. Ayrıca salata bara eklenen malzemeler genellikle tabakta servis edilenlere göre daha kısa sürede hazırlanır. Kurulan salata bar sayesinde hazırlık aşamasında ve servis sırasında zamandan büyük tasarruf edersin.

Bunun yanında tek tek servis yapılmadığı için yemek dağıtımı sırasında uzun kuyruklar oluşması da önlenir. Fakat burada planlama çok önemlidir. Salata barını servisi aksatmayacak şekilde doğru yerde konumlandırırsan yemeğini alanlar, sırada daha fazla beklemeden ve kalabalık oluşturup yoğunluk yaratmadan kendi kendilerine salatalarını alabilir. Bu basit ama etkili yemek servisini düzgün olarak kurmak hem senin için hem de tabaklarını doyasıya hazırlayacaklar için keyifli bir çözüm sunmak demektir.

Diğer konseptlerimizi incelemek için tıklayın.