Gelenekten Geleceğe Lezzetler
Maceraperest ve Tatminkâr
Mutfağa Dair Hikaye Anlatıcılığı
Duygusal Bağ
Geleneği Yansıtmak
Trend Hakkında
Geleneksel yemeklerin bildiğimiz hali değişiyor. Geleneksel yemekleri, bildiğimiz, yaparken ve yerken kendimizi güvende hissettiğimiz yemekler olarak görürdük; oysa şimdi şefin ve restoranın bulunduğu yerin mirasını yansıtacak yeni tariflere alan açıyoruz.
Şefin yemekle olan duygusal bağının, mutfağa dair hikâye anlatıclığıyla aktarılması hem misafirlere kendilerini özel hissettiren hem de tadı özel olan yeni ve canlı yemek deneyimleri sunacaktır.
“Burada esas olan yemeği dengelemek, daha sağlıklı, trendlere daha uygun hale getirmek ve sebze miktarını arttırıp nişasta miktarını azaltarak yemeği daha lezzetli hale getirmek.”
Şef Sherif Afifi
UFS Mısır
Gelenekten Geleceğe Tarifler
Kuzuk İncik Fatteh
Gündelik, Rahat Tarzdaki Bağımsız Restoranlar İçin
Ağır ateşte pişmiş pâte ve mantar kavurmalı kuzu inciğin hamurla kaplanıp fırında pişirilmiş, iyi dengelenmiş versiyonu. Bu yemeğin geleneksel versiyonu sebzeden çok nişasta içerir. Buradaki ise, firik ve ıspanak gibi güzel malzemelerin kullanıldığı modern bir versiyon.