Menü
Puan

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Kabuklu Sarımsak Uzun Süre Nasıl Saklanır?

Kabuklu Sarımsak Uzun Süre Nasıl Saklanır?

Eğer sen de mutfağın için bolca sarımsak aldıysan ve bu sarımsakları içleri boşalmadan, en uygun şekilde ve en uzun süre saklamak istiyorsan bu püf noktaları tam sana göre şefim:

  • Sarımsak seçerken saplarını oldukça uzunlarından seçmelisin.
  • Saplarını örmeli ve o dağınık sap görüntüsünü düzgün bir saç örgüsü kıvamına getirmelisin.
  • Bu şekilde ördüğün sarımsak demetlerini, karanlık, güneş ışığı ve nem almayan bir ortamda bir yere asarak uzun süre saklayabilirsin.
  • Sarımsakları kabuklu bir şekilde buzdolabına koymak bir çözüm gibi gelse de bunu asla yapmamalısın çünkü bu şekilde sarımsaklar nemlenir ve çok hızlı bir şekilde bozulur.

Peki Başka Nasıl: Sarımsak Dondurucuda Saklanır mı? 

Peki Başka Nasıl: Sarımsak Dondurucuda Saklanır mı?

Sarımsakları kabuklu olarak nasıl saklayacağımızı öğrendik. Peki sarımsak buzlukta saklanır mı ya da buzlukta sarımsak saklama yöntemleri nelerdir? Gel, birlikte bakalım şefim.

  • Eğer her seferinde sarımsak soymakla vakit kaybetmek istemiyorsan sarımsakları bir seferde bol miktarda soyarak saklamak iyi bir çözüm. Bunun için öncelikle sarımsakların kabuklarını zedelemeden soymalısın.
  • Yıkadığın sarımsakları tek tek kurulamalı ve tamamen kuruduklarından emin olmalısın.
  • Bu şekilde hazırladığın sarımsakları, hava almayan bir kaba ya da buzdolabı poşetine koyabilir ve dondurucuda uzun süre saklayabilirsin.
  • Sarımsaklarını soyduktan sonra rendeleyerek de saklayabilirsin. Bu durumda tüm soyduğun sarımsakları robottan geçirmelisin.
  • Sonrasında temiz bir buz kalıbına rondodan geçirilmiş sarımsakları paylaştırmalısın. Üstlerine zeytinyağı ya da su dökerek buzlukta dondurabilir, bu şekilde yemek yapacağın zaman bir sarımsaklı buz kalıbı çıkarıp kullanabilirsin.
  • Zeytinyağı ya da su karışımını ileride yapacağın yemekleri düşünerek hazırlayabilirsin.

Farklı Bir Yöntem: Zeytinyağında Sarımsak Saklama

Farklı Bir Yöntem: Zeytinyağında Sarımsak Saklama

Sarımsakları kabuklarını soymadan kuru bir şekilde saklamayı veya dondurucuda saklamayı öğrendik. Şimdi gelelim hem her seferinde soymakla uğraşmayayım hem de dondurucudan çıkarıp çözülsün diye de beklemeyeyim diyen şeflere. Onlar için de çözüm zeytinyağında sarımsak saklama. Bu yöntem de şefler tarafından oldukça tercih edilen bir yöntem çünkü kullanım pratikliği de sağlıyor. Peki, bu yöntemle sarımsak uzun süre nasıl saklanır?

  • Sarımsakların kabuklarını soy, yıka ve kurula. 
  • Kullanım tercihine göre bütün bırakabilirsin ya da rendeleyebilir ya da küçük küçük doğrayabilirsin. 
  • Hazırladığın sarımsakları cam bir kavanoza al ve üstlerine geçecek kadar zeytinyağı doldur. 
  • Kavanozun ağzını sıkıca kapayıp buzdolabında uzun süre saklayabilirsin.

Bir Kolayı Var mı: Sarımsak Nasıl Soyulur? 

Bir Kolayı Var mı: Sarımsak Nasıl Soyulur?

Sarımsakları saklamanın ve muhafaza etmenin yolları artık biliyorsun ancak sarımsak soymak da biraz vakit alan bir iş. Her işin olduğu gibi bunun da bazı pratik ve kolay yolları var.

  • Sarımsağı bir kabın içine koyup kuvvetlice sallayarak soyabilirsin. En iyi sonucu almak için cam bir kavanozun içine 2 baş sarımsak koymayı ve kavanozun kapağını kapadıktan sonra kuvvetlice sallamayı dene. Bu şekilde kabuklarından kolayca ayrıldığını göreceksin.
  • Sarımsakları dişlerine ayırdıktan sonra suda bekletebilir ve böylece kabuklarını kolayca soyabilirsin.
  • Sarımsağı ezerek de soymayı tercih edebilirsin. Özellikle şeflerin kullandığı bu yöntemde şef bıçağının arkasını kullanarak kolay dişleri ezebilir ve kabuğunu çıkarabilirsin.

Bonus: Sarımsak Kokusu Nasıl Gider?

Sarımsak çok lezzetli bir malzeme de olsa, ellerimizden ve yediğimizde ağzımızdan bir süre boyunca kolay kolay çıkmayan bir kokusu var. Şimdi bu kokuyu nasıl giderebiliriz onlara da bakalım.

  • Ağzındaki sarımsak kokusunu gidermek için limon etkili bir meyvedir. Yarım limonu emerek yiyebilir ya da kendine limonlu bir soda ısmarlayabilirsin.
  • Maydanoz çiğnemek de sarımsak kokusunun giderilmesinde çok etkilidir.
  • Elma ve armut da yenildiği zaman sarımsak kokusunu gideren meyveler arasında
  • Havuç ve turp gibi kök sebzeler de sarımsak kokusunun giderilmesinde oldukça başarılı.
  • Nane ve tarçın ağzındaki bakterileri öldürür ve sarımsak kokusunu da giderir.
  • Üstüne limon sıkılmış yoğurt da sarımsak kokusunun gitmesi için başarılı yöntemlerden birisi.
  • Eline sinen sarımsak kokusunu gidermek için eline limon sıkıp güzelce ovduktan sonra soğuk suyla yıkayabilirsin.
  • Sarımsak soyarken elinde kokusunun kalmasını hiç istemiyorsan soymaya başlamadan önce sarımsakları 1 saat kadar tuzlu suda bekletebilirsin.
  • Ellerini kaşık ya da çatal gibi metal bir objeyle ovduktan sonra ellerini sabunlu suyla yıkamak da bir çözüm.

Yemeklerine aroma katmak için Knorr Sarımsaklı Çeşni’yi de deneyebilirsin. Sarımsağın eşlik ettiği ya da başrol oynadığı tüm tariflerin senin elinde harika olacağına eminiz şefim. Bu püf noktaları da umarız işine yarar. Şimdiden ellerine sağlık!

Knorr Sarımsaklı Çeşni 750GR

Zengin ürün çeşitleri ile yemekleri ziyafete dönüştüren lezzetçilerin vazgeçilmezi Knorr Sarımsaklı Çeşni 750GR UFS güvencesiyle satın almak için hemen tıklayın!

Daha Fazlasını Görüntüle
2 11
₺183,22 Ürün Fiyatı
Home
Ürünler
Reçeteler
Şeflere Özel
Sepetim
Menu