Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Hazırlanışı:

  • Zeytinyağı 200 ml
  • Mantar, ince dilimlenmiş 3000 g
  • Kabak (Küçük doğranmış) 2500 g
  • Renkli (dolma biber) 1800 g
  • Kuru soğan 1500 g
  • Yumurta (çatalla çırpılmış) 10 adet
  • Maydanoz, ince doğranmış 100 g
  • Köy peyniri (Küçük parçalanmış) 3500 g
  • Peynir, Taze Kaşar rendelenmiş 2500 g
  • Domates Sos 6800 ml
  • Su (Knorr Bolonez Makarna Sosu için) 6000 ml
  • Lazanya 20 paket
  • Fesleğen,taze (ince doğranmış) 100 g
  1. Hazırlanışı:

    • Zeytinyağı ile kızdırdığınız tavada mantar, kabak, dolma biber, soğan ve sarımsağı soteleyin. Sebzeler pişince Knorr Sebzeli Çeşni’yi serpiştirip karıştırın ve tuzunu kontrol ettikten sonra ocaktan alın.
    • Bir kenarda soğumaya bırakın.
    • Bir karıştırma kabının içinde yumurta, maydanoz, fesleğen, köy peyniri ile mozzerella peyniri ve parmesan peynirlerinin yarısını karıştırın.
    • Lazanya kabını hafifçe yağlayın ve en alta bir miktar domates sosu yayın.
    • Lazanya yapraklarını sosun üzerine yerleştirip sırasıyla peynir karışımını, sebzeleri ve domates sosu koyup bunu 2 kere daha tekrarlayın.
    • En üst kata da kalan mozzerella ve parmesan peynirini yayın.
    • Üstünü folyo ile kaplayıp 180 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirin.
    • Daha sonra folyoyu alıp, 10 dakika kadar daha pişirin, peynirler kızarınca fırından alın ve dinlendirin.
    • Kare şeklinde dilimleyip servis edin. Domates sos için: Knorr Napoliten Sos, su, Knorr Mise en Place Pesto’yu karıştırın ve ocakta kaynatın.