Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Hazırlanışı

  • Bütün Balık (350 - 400 gr) 10 adet
  • Dereotu, ince kıyılmış 25 g
  • Fesleğen, taze 25 g
  • Taze Kişniş Yaprakları 25 g
  • Zeytinyağı 250 ml
  • Misket Limonu 10 adet
  • Muz Yaprağı 2 adet
  1. Hazırlanışı

    • İçleri temizlenmiş bütün balıkları Knorr Fajita Çeşnisi ve zeytinyağı ile marine edin.
    • Muz yapraklarını balığı sarabilecek büyüklükte parçalara bölün, balıkları ortasına yerleştirin, küvetteki artan karışımı da balıkların üst kısmına yayın.
    • Dereotu, maydanoz, fesleğen ve taze kişniş yapraklarını da balıkların üzerine dağıtın
    • Balıkları açık bir yer kalmayacak şekilde iyice sarın ve kömür ızgarasının üzerinde çevirerek pişirin. Kömür ızgarası çok kuvvetli olmaması gerekir, aksi takdirde muz yaprakları yanar fakat içindeki balık pişmez.
    • Balıklar pişince bir tabağın üzerine bir parça taze muz yaprağı yerleştirin, balığı üzerine koyun ve makas yardımıyla üst kısmını keserek açın. Yanında misket limonu ile birlikte servis edin
+