Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

+

Hazırlanışı

  • Risotto Pirinci 800 g
  • Karides (Baby) 200 g
  • Kalamar 200 g
  • Maydanoz, düz 10 g
  • Biber, kırmızı kapya 50 g
  • Peynir, Parmesan 150 g
  • Tereyağı 100 g
  • Kuru soğan 200 g
  • Zeytinyağı 150 ml
  • Su 2500 ml
  • Knorr Chef’s Tavuk Suyu Toz Bulyon 1250 g 35 g
  1. Hazırlanışı

    • Ocakta tencere içinde 2.5 lt su ile Knorr Chef's Tavuk Bulyon’u kaynatın.
    • Ayrı bir tencerede zeytinyağı ile birlikte soğanları pembeleşinceye kadar soteleyin ve pirinçleri ilave edin.
    • 2 dk. pirinçleri kavurun ve kaynayan tavuk suyundan azar azar pirince ekleyin.
    • Pirinç her seferinde suyunu çektiğinde tavuk suyunu ilave edin
    • Ayrı bir tencerede kaynar suda kalamar ve karidesi haşlayın.6-)Pirinçlerin yumuşamasına yakın kalamar, karides, kırmızı kapya biberi ekleyin.
    • En son olarak rama krema, tereyağı ve toz permasını ilave edip risottoyu lezzetlendirin.
    • Maydanoz ekleyerek servise hazır hale getirin.