Quattro Beach Club Şefi Orhan Ayar | Unilever Food Solutions
Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

1. Bu zor dönemi kendi açınızdan nasıl özetlersiniz? 

Sadece kendi açımdan değil evrensel anlamda bütün insanlığın kendini sorguladığı ve bir takım dersler çıkardığımız dönem olarak düşünüyorum. Özellikle çevreye karşı duyarlılığımız gelişti ve dijitalleşmenin önemini de kavramış olduk.

3. Sosyal medyada yemek tutkusunu yansıtan içerikleri takip ettiniz mi?

Sosyal medya mesleki gelişim açısından vazgeçemeyeceğimiz bir iletişim platformu. Bu sebeple her zamankinden daha fazla içerik takip etme şansı yakaladım. 

 

5. Bu dönemde zihinsel ve fiziksel sağlığınızı korumak için nasıl adımlar attınız?

Hem alan hem de alan dışı çok fazla kitap okuma şansı yakalayarak zihinsel rahatlama ve gelişim sağladım. Yürüyüşlerimi rutine dönüştürerek fiziksel sağlığımı korumaya çalıştım. Ayrıca hobi bahçesinde bitkilerle uğraştım. 

7. Salgın sonrasında iş başı yaparken hayatınız nasıl değişecek?

Benzer salgınlar insanoğlunun var olduğu sürece farklı dönemlerde olmuştur ve insanlık bunları yenmiştir. Ancak ilki yaşanan bir salgın için hayatımızın ne şekilde değişeceğine dair net bir yorumlama yapmayı doğru bulmuyorum. Ancak net olan bu süreci zihinsel ve fiziksel açıdan gelişime harcayan bireyler yeni normalde daha güçlü devam edeceklerdir. Özellikle hijyen kurallarının daha etkili olduğu, güvenilir markaların işletmeler açısından daha çok tercih edildiği, böylece güvenilir işletmelerin de misafirler tarafından daha çok tercih edileceği bir dönem olacağını düşünüyorum.

2. Evde kaldığınız bu günlerde yemek tutkunuzu nasıl yaşadınız? Çevrenizdekilerle nasıl paylaştınız?

All Inclusive sektöründe çalışmak demek uzun mesailer harcamamıza sebep oluyor. Bu sebeple bazı projelerimiz ya da zihnimizde tasarladığımız reçeteleri uygulamayı erteliyoruz. Pandemi döneminde zamanın bolluğu kafamda tasarladığım birçok reçeteyi uygulamam için olanak sağladı. Bunları diğer şef arkadaşlarımla oluşturduğumuz sosyal guruplardan paylaşarak fikir alışverişi yaptık.

4. Misafirlerin evde daha çok yemek yapması sektörü nasıl etkileyecek?

Evde yemek yapmayan bireyler dahi bu dönemde yemek yaptılar ve böylece bizlerle aralarındaki empati duygularının geliştiğini düşünüyorum. Bu duygudaşlık durumu misafirlerimizin gastronomi dünyasına bakışını olumlu yönde değiştirecektir.

6. Ekibinizin zihinsel ve fiziksel sağlığı için nasıl destekler verdiniz?

Onlarla sürekli iletişimde kalarak yalnız olmadıklarını hissettirmeye çalıştım. Özellikle ekibimle oluşturduğumuz iletişim gurubumuzda ruhumuza iyi gelecek yazı, şiir, karikatür alıntıları paylaştık ve yorumladık. Ekibime spor ile uğraşmaları için destek ve fikirde bulundum.

8. Şeflerin bu dönemden motivasyonumuzu kaybetmeden daha güçlü çıkması için ne gibi önerileriniz olur?

Okumak, yeni bilgiler edinmek insanı her daim güçlendirir. Bu bağlamda hem alan hem de alan dışı yayınları okumalarını tavsiye ediyorum. Ayrıca bazı kurumsal firmaların online eğitimleri mevcut. İçeriklerini oldukça faydalı bulduğum bu eğitimlere katılmalarını tavsiye ederim. Ayrıca globalleşen yaşamda yaratıcılık her meslek alanında büyük önem arz ediyor. Ben mutfağı bir sanat atölyesine benzetiyorum. Bu sebeple her gün yeni renklerle fark yaratmak için yaratıcılığı geliştirici bir hobi edinmelerini tavsiye ederim. Diğer önemli konu ise fiziksel sağlığın korunmasıdır. 

Tarif İpuçları & Trendler

Paket Servis için Tarif İncelikleri

Paket Servis için Tarif İncelikleri

Her yemek paket servise uygun değildir. Teslimatta zarar görmeyecek, tadını kaybetmeyecek, sıcaklığını koruyacak ve birbirine bulaşmayacak yemekler için bazı kolay tarif ipuçlarına ve püf noktalarına göz atabilirsiniz. 

 

Videoyu izleyin