Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Aşçılık için çok büyük bir çaba gerektiği asla unutulmamalıdır. Aşçılıkta hayalleri süsleyen elit pozisyonlara yükselmek, uzun bir süreç ve bilgi birikiminin sonucudur.

1. Aşçılık Okulları İle Geleneksel Mutfak Tekniklerini Öğrenin

Aşçı olmak istiyorum diyen herkes için mesleki eğitim son derece önemlidir.  Aşçılık okulu, adaylara doğru teknikleri öğretir ve böylece mutfak disiplini için önemli alışkanlıkların edinilmesini sağlar. Okul sırasında birlikte çalışılan eğitmenler değerli birer kaynaktır. Mezun olduktan sonra iş bağlantıları kurulmasında yardımcı olabilir.

Aşçılık eğitimi ile mutfak eğitimine başlamak, damak tadının artması ve hangi tatların birbirini tamamladığının en iyi şekilde öğrenilmesi için önemlidir. Aşçılık bölümü eğitimleri ile farklı pişirme stili, içerik ve lezzetler öğrenilebilir. Böylece meslekte hangi tarzda ilerlenebileceği konusunda temel bir altyapı sağlanmış olur.

2. Deneyimli Bir Aşçının Yanında Çalışarak Gerçek Mutfağı Öğrenin

Okula gitmek iyi bir aşçı olmak için tek yol değildir. Başarılı aşçılar arasında birçoğu mutfak maceralarına restoranlarda çalışarak başlamışlardır. Öncelikle bir restoranda çalışmak mutfakta birinci elden deneyim sahibi olunmasını sağlar. Yüksek stresli ortamın çalışma şartları ve yeni başlayan birinin yaşayacağı zorluklar öğrenilir. Ayrıca mutfak deneyimine sahip olmak, iş başvuruları sırasında sadece aşçılık eğitimi almış biri karşısında avantaj sağlar.

Birçok şef hevesli yeni aşçılara danışmanlık yapmak konusunda isteklidir. Böylece farklı teknikleri ilk elden öğrenerek gerçek hayatta kullanma fırsatı yakalarsınız. Restoran endüstrisinde çalışmak gelecekte iş bulmanızı sağlayacak ve kariyerinizi sağlamlaştıracak kişisel bağlantılar kurmak için de ideal bir yoldur.

3. Yeni Tatlara Ve Ömür Boyu Süren Bir Öğrenme Sürecine Açık Olun

Mutfak sanatları diğer tüm sanatlar gibi deneyim ve kişisel gelişim ön planda olduğu bir alandır. İyi aşçı olmanın sırları da farklı lezzetleri, kokuları, teknikleri ve kültürleri öğrenmekten geçer.  İz bırakan, usta ve kendi tarzı olan bir aşçı olmak için gerekenler; merak, yeniliklere açıklık ve sürekli olarak kendini geliştirme arzusudur.

Aşçılık mesleği farklı kültürlerin harmanlandığı özel bir alandır. Bu yüzden kültürel bilgi birikimini artıran aşçılar damak tatlarını da geliştirebilir. Farklı coğrafi bölgelerde yemekler tatmak öğrenme sürecini hızlandırır. Dünya trendleri hakkında bilgiler veren modern aşçılık kitapları ya da pişirme tekniklerinin detaylı şekilde paylaşıldığı profesyonel aşçılık kitapları gibi kaynakları okumak da yetenekleri artırmak için faydalıdır.

Rama Krema

Kremalı makarnada Rama Krema’dan daha iyisi yok.* UFS güvencesiyle satın almak için hemen tıklayın!

Daha Fazlasını Görüntüle
45 513
₺28,90 Ürün Fiyatı

4. Her Meslek Gibi Aşçılığın Da Zor Yanları Olduğunu Unutmayın

Birçok kişi için rüyaları süsleyen aşçılık mesleğinin avantajları ve dezavantajları olduğu unutulmamalı. Prestijli restoranların aşçılığı ve yüksek ücretli mutfak şefi pozisyonları büyük çekişmelere sahne olur. Aşçılar hem mutfak becerilerinde hem de yeni yiyecekleri pazarlama ve müşterileri çekme konusunda en iyi olduklarını kanıtlamak için sürekli bir rekabet içerisinde olabilir.

Restoran endüstrisinde önemli bir yer edinmenin ve iyi aşçı olmanın sırları stresle başa çıkabilmekten geçer. Müşterileri bekletmemek ve yemeklerin zamanında hazır olmasını sağlamak hızlı ve disiplinli bir çalışma gerektirir. Aşçıların çalışma saatleri akşam yemeğini takip eder ve gece geç saatlere kadar uzayabilir.

Mutfakta çalışmak fiziksel olarak son derece zorludur. Aşçılar yiyecek hazırlama ekipmanlarını kullanmak ve büyük miktarlarda yemek hazırlamak için yeterince güçlü olmalıdır. Mutfaktaki zaman baskısı hatalara yer bırakmaz ve şefler zorlu durumların altından kalkarak hızlı bir şekilde ilerleyebilmelidir.

Diğer konseptlerimizi incelemek için tıklayın.