Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Glutensiz tatlılara talep her geçen gün artıyor. Bunun için gluten içermeyen hazır yiyecekler veya doğal olarak gluten içermeyen unlar arasında tercih yapma şansına sahipsiniz. Glutensiz unlarla ilgili yararlı bilgiler ve onlarla neler yapabileceğiniz her şey burada.

Hatırlatma:

  • Kepekli un ve işlenmiş unun iki farklı şey olduğunu ve kepekli unun aslında elenmemiş olduğunu unutmayın. Kurabiye, çıtır yiyecekler, kek ve hazır ekmek gibi özel bir dokuya sahip olması gereken tarifleriniz için kepekli unlar kullanın. Daha hafif ve puf bir sonuç almak için ise diğer unları tercih edin.
  • Farklı özelliklere ve karakterlere sahip oldukları için glutensiz unların yerine, farklı unları öylece kullanamayacağınızı unutmayın. Bunun için birkaç deneme yapmanız gerekebilir. Mümkün olan en iyi sonucu almak için ise bunları karıştırabilirsiniz. 
  • Pirinç unu veya buğday unu ile pişirilen ürünler genellikle daha sıkı ve yapışkan bir dokuya sahiptir. Badem veya fındık unu ekleyerek özellikle kek gibi tarifelerde çok daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.

Pirinç Unu

Hafif bir tada sahip olan bu un türü bir değil, birçok kullanıma sahiptir. Pişirme işleminden sonra oldukça açık bir renge bürünür. Bu tür unlar yiyeceklerin kıvamını artırmak, turta tabanı pişirmek veya hafif bir tempura hazırlamak için tercih edilir.

Tapyoka Unu

Tapyoka unu, manyok kullanılarak hazırlanır (bu nedenle manyok unu ile karşılaştırılmamalıdır). Yüksek nişasta içeriğine sahip olan bu un türü son derece kullanışlıdır. Sadece mus, puding ve jöle gibi yiyecekler için değil, kurabiye ve krep gibi yiyecekler için de idealdir. Tapyoka krepleri şu an Brezilya'da oldukça popüler. 

Karabuğday Unu

Bu un türü krep, waffle, kek ve kıtır yiyecekler için harikadır. Karabuğday gibi tam tahıllı unlar, harika bir lezzete ve karamele benzer bir renge sahiptir. Bu un türünü kullanarak pirinç ununa kıyasla daha yoğun bir karışım elde edebilirsiniz. 

Kaba Mısır Unu ve Mısır Unu

Kaba mısır unu genellikle Polenta olarak bilinir (teknik olarak İtalyan lapası anlamına gelir). Granüllü dokusu sayesinde kıtır kurabiyeler, Polenta keki veya muhallebisi için idealdir. Normal mısır unu ise daha incedir ve ekmek hazırlamak için kullanılır. Kek yapımı için harika bir alternatiftir. Bu unlar, saf nişasta içeren ve pişirmekten ziyade bağlamak için kullanılan ve yağ ile protein içermeyen diğer mısır nişastaları ile karıştırılmamalıdır.

Hindistan Cevizi Unu

Emici ve oldukça kuru bir yapıya sahip olan hindistan cevizi unu, gevrek ve aromalı çıtır tarifler hazırlamak için idealdir. Bu yiyeceklerin biraz ufalanan bir yapıya sahip olması oldukça normaldir. Bu unu kek yapımında kullanırken, karışıma yumurta veya tereyağı gibi daha nemli malzemeler eklediğinizden emin olun. Pişmiş ürünlerinizdeki nem oranını artırmak ve kuruluğu azaltmak için yiyeceklerinize aynı zamanda püre veya püre haline getirilmiş meyve veya sebzeler de ekleyebilirsiniz.

Fındıklı Kaba Unlar ve Unlar

Kremalı dolgular ve kek tarifleriniz için (Frangipane ve badem ezmesi) için ince badem unu kullanmanızı tavsiye ederiz. Soyulmuş bademlerden elde edilen kaba unlar oldukça kullanışlıdır ve çıtır yiyecekler hazırlamak için idealdir. Fındık unu benzer özelliklere sahip olmasına rağmen daha sağlıklı ve lezzetlidir; daha fazla yağ içerir. Bu kabuklu unlar, keklere daha pofuduk bir doku verir. 

Bakliyat Unları

Sakura unu olarak da bilinen nohut unu, tatlı Granola tariflerine protein katmak için kullanılır. Hafif mayhoş tadı sebebiyle genellikle soslu yiyeceklerde tercih edilir ve diğer unlarla birlikte kullanıldığında tatlılara da çok yakışır. Nişasta açısından zengin olan bakliyat unları, daha cıvık bir sonuç elde etmenize yardımcı olur. Bu tür unları çikolata lav kek gibi puding tariflerinde veya ıslak keklerin yapımında (diğer unlarla birleştirerek) kullanmanızı tavsiye ederiz.