Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Mükemmel bir dünyada ne hazırlık aşamasında ne de misafirlerinizin tabaklarında israf olur. Ancak, mükemmel bir dünyada yaşamıyoruz ve gıda israfı her zaman hayatın bir gerçeği olmaya devam edecek. Yine de, gıda israfını azaltmanın ve artıkları kazanca dönüştürmenin yaratıcı yolları var.

İşte size israf konusunda bilinçlenmenize yardımcı olacak önemli ipuçları:

  • Porsiyon Boyutları: Tabakları mutfağa geri döndüklerinde düzenli olarak kontrol ederek hangi tabakların porsiyon olarak fazla geldiğini tespit edin. Çok miktarda garnitürün veya çok fazla sosun bırakıldığını da görebilirsiniz. Bu konuda ayarlamalar yaparak tasarrufta bulunabilirsiniz.
  • Doğru Ölçüm: Malzemeleri ve porsiyonları ölçmek için terazi kullanın. Satış fiyatınızı belirleyen şey daima tarifiniz olmalıdır. Servise %40'ın üzerinde fazladan malzeme koymak alışılmadık bir durum değildir.
  • Spesiyal Panosu: Günlük spesiyalleri yazacağınız bir pano, fazladan malzeme çıktısını yönetmenize yardımcı olabilir. Mevsimlik malzemeler için mükemmeldir.
  • Doğru Sipariş: Malzemelerin son kullanma tarihlerini aşmadan kullanılabilmeleri için doğru şekilde sipariş verin ve stok rotasyonunu buna göre ayarlayın. İptal edilen bir rezervasyon olduğunda, bu malzemeleri spesiyalite panosunda kullanın.
  • Yaratıcı Olun: Sebze kırıntılarından yaratıcı biçimde faydalanarak lezzetli çorbalar yapın. Kesik parçalar değerlendirerek lezzetli başlangıçlar hazırlanabilir. Örneğin, et ve tavuk parçaları pate ve sebzeli yahniye dönüştürülebilir. Ayrıca, somon balığı parçalarından da harika kanapeler hazırlanabilir. Artık ürünlerden hint turşusu, turşu ve reçel yapabilirsiniz.
  • Artık meyve ve sebzelerin suyunu kurutun ve yoğun aromalı toz karşımlar elde edin. Meyve veya sebzeyi hafifçe ısıtılmış bir fırında kurutup kısa bir süre için mutfak robotundan geçirin. Sebze tozunu soslarda; meyve tozlarını sorbe ve dondurmalarda kullanın.
  • İyi malzemeleri kısa bir süreliğine dondurmak, ikinci sınıf malzemeleri taze olarak kullanmaktan ve israfa yol açma riskine girmekten daha iyidir.