“Ramazan’da misafirlerinize lezzetli bir menü sunmak istiyorsanız işe lezzetli çorbalarla başlayın.”

Ali Ekber Elitok

Fua Cafe & Restaurant İşletme Müdürü

 

Ramazan dönemi yaklaşıyor. İşletme olarak nasıl hazırlanıyorsunuz?

Ramazan yılın en yoğun geçen dönemlerden biri. O yüzden bir ay öncesinden şefimizle hazırlıklara başlıyoruz. Menümüzü yeniden planlıyoruz, ağırlıklı olarak çorbalara yer veriyoruz.

Çorba neden bu kadar önemli?

İftar zamanı misafirlerimiz çok acıkmış oluyorlar, beklentileri de yüksek oluyor. İftara önce çorbayla başlıyorlar. Eğer çorbanız lezzetliyse tüm yemek de lezzetli oluyor.

Lezzetli çorbaların işletmelere sağladığı avantajlar nelerdir?

Çorba aynı zamanda misafirlerinizi doyurmaz, mideyi ısıtarak ana yemeğe iştahla hazırlar. Mükemmel bir çorba deneyimi daha memnun misafirler ve daha çok kazanç demektir.

 

“Ramazan çorbalarımda ustalık benden, lezzet dokunuşu Knorr Bulyon’dan.”

Bülent Elbir
Fua Cafe & Restaurant Executive Şefi

 

Ramazan çorbalarınızın lezzeti nereden geliyor?

Ramazan’da bir menünün olmazsa olmazı çorbadır. Bulyon çorbaya lezzet katan malzemelerden biri.
Ben çorbalarımda en iyi lezzet için en iyi malzemeleri seçiyorum. Mesela çorbalarımda yıllardır Knorr Bulyon’u kullanıyorum. 

Neden Knorr Bulyon?

Knorr Bulyon, ufak bir lezzet dokunuşuyla çorbalarımın lezzetini ön plana çıkarıyor, asla yemeğin tadını bastırmıyor. Ramazan çorbalarımda ustalık benden, lezzet dokunuşu Knorr Bulyon’dan.

Ramazan çorbalarınızı hazırlarken nelere dikkat ediyorsunuz?

Lezzetli bir menü lezzetli bir çorbayla başlar. Bu yüzden Ramazan menümde lezzetli
çorbalara yer veriyorum.

Çorba çeşidi olarak ezogelin, mercimek, tarhana gibi yöresel çorbalara yer veriyorum. Ramazan’ın yaza denk gelmesi nedeniyle de çorbaların hafif olmasına da önem veriyorum. Yeni trendleri takip ediyorum ve çorba süslemelerinde garnitür, krema, peynir, ekmek, kruton gibi yan ürünler kullanıyorum.