Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

  • Çorbanın daha lezzetli olması için, belirli bir miktarda et suyu veya tavuk suyu kullanabilirsiniz. 
  • Soğan, havuç, domates, kereviz gibi sebzeler çorbanızın lezzetini artırmanıza yardımcı olur.
  • Çorbanızın lezzetini artırmak için üzerine yağda kızarmış kırmızı biber ya da maydanoz, nane ekleyebilirsiniz. Bu aynı zamanda çorbanızın sunumunu güzelleştirir.
  • Çorbanızın kıvamı çok sulu olursa, ayrı bir yerde yağ ve un kavurup ekleyebilirsiniz. Bu işlem aynı zamanda çorbanızın lezzetini de artırır.
  • Çorbanız tuzlu olursa, bir patatesi dörde bölerek içine atın. Patatesler yumuşayınca yemeğin tuzunu çekecektir. Ya da içine az miktarda şeker atılabilirsiniz.
  • Çorbanız çok yağlı olursa içerisine atacağınız marul, fazla yağı önemli ölçüde çekip alır. Sonrasında marul yaprağını çorbadan çıkarabilirsiniz. 
  • Çorbaların şiddetli ateşte pişirilmesi büyük yanlıştır. Yüksek ateşte pişen çorbalar gerçek lezzetini kaybeder. Kısık ateşte pişen çorbalar doygun bir lezzete sahip olur. 
  • Çorbanızın terbiyesinde kesilmeyi önlemek için çorbanın ılınmasını bekleyin. Terbiye malzemesini çorbaya azar azar katarak karıştırın ve bir daha kaynatmayın.

Lezzetli Ramazan çorbaları için tıklayın.