Gıda Güvenliği Eğitimi ile Mutfak Sektörüne Kattığımız Hijyenik Değer | Unilever Food Solutions
Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Gıda sektörü de pandemiden en çok etkilenen sektörler arasında. Ancak pandeminin etkilerini yavaş yavaş atlattığımız normalleşme sürecinde kendinize güvenilir bir yol arkadaşı seçerek azaltabilirsiniz. Unilever Food Solutions olarak tam da bu noktada güvenilir ürün ve hizmetlerimizle yanınızdayız. Bu hizmetlerden biri olan “Güvenilir Eller” eğitimini ücretsiz alabilir, işletmenizi yeniden açtığınızda gıda güvenliği konusunda ne kadar özenli tedbirler aldığınızı müşterilerinize gösterebilirsiniz. 

Gıda Güvenliği Nedir?

 

Gıda Numunesi

Gıda güvenliği; gıdaların, gıda kaynaklı hastalıkları önleyecek şekilde hazırlanması, işlenmesi ve muhafaza edilmesini amaçlayan bilimsel bir disiplindir. Gıda kaynaklı hastalık ise bilinen bir yiyeceğin tüketilmesinden kaynaklı en az iki benzer hastalık vakasının görülmesi durumu olarak tanımlanabilir. İşte bu yüzden, işletmeler gıda güvenliği prosedürleri ile potansiyel sağlık tehlikelerinin önüne geçmek için çalışmalıdır. Özellikle pandemi döneminde gıda güvenliği önlemlerini en üst seviyeye çıkarmak için faydalanabileceğiniz tüm kaynakları araştırmalısınız. 

Gıda kaynaklı rahatsızlıkların nedeni, gıdaların insan ve hayvanların hastalanmasına ve hatta ölmesine sebep olabilecek patojenler içermesidir. Bu patojenlerden bazıları bakteri, virüs, küf ve mantarlar olarak sıralanabilir. Ayrıca bu patojenler, gıdaları kendileri için bir büyüme ortamı olarak da kullanabilir. İşletmenizde kullandığınız gıdalarda bu büyüme ortamının oluşmaması için mutlaka bir gıda güvenliği eğitimi almalı, hatta çalışanlarınızı da bu eğitimi almaya teşvik etmelisiniz. Eğitimin yanı sıra işletmenizde şu temel önlemleri de alabilirsiniz.

  • İnsan, evcil hayvan ya da böceklerden yayılan patojenleri önlemek için kontamine gıda kullanmayın. 
  • İşletmenizin mutfağında hijyen sağlamak için çiğ ve pişmiş yiyecekleri birbirinden ayrı yerlerde muhafaza edebilir, bu sayede pişmiş yiyeceklerin çürümesini önleyebilirsiniz.
  • Patojenleri öldürmek için yiyecekleri uygun süre ve sıcaklıkta pişirin.
  • Yiyecekleri uygun sıcaklıkta saklayın.
  • Yemeklerinizde güvenilir su ve ham madde kullanın. 

Gıda Güvenliği Eğitimi: Güvenilir Eller

Güvenilir Eller

“Güvenilir Eller”, şimdiye dek 56 binden fazla mutfak çalışanının faydalandığı kapsamlı bir gıda güvenliği eğitimi. Unilever Food Solutions olarak, binlerce mutfak çalışanının faydalandığı bu eğitimi normalleşme sürecindeki işletmelere ücretsiz olarak sunmaya karar verdik. “Güvenilir mutfaklar, sağlıklı yarınlar” sloganıyla çıktığımız bu yolda, daha fazla mutfak çalışanına ulaşarak gıda güvenliği konusunda ilham vermeye kararlıyız. 

Peki, işletmeniz için “Güvenilir Eller” eğitimine nasıl ulaşabilirsiniz?

  • guvenilireller.com adresini ziyaret edin. 
  • Buradaki tüm eğitim videolarına ücretsiz bir şekilde ulaşmak için “UFS” kodunu kullanın. 
  • Eğitimi tamamlayan çalışanlarınızın ismine özel hazırlanan “Güvenilir Eller” gıda güvenliği sertifikası ile müşterilerinize pandemi döneminde aldığınız tedbirler konusunda ne kadar hassas olduğunuzu gösterin. 

Turizm ve gıda işletmeleri normalleşme sürecine daha iyi adapte olsun, işine eskisinden daha fazla sarılsın diye müşteri memnuniyetini artıracak çözümler geliştirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda tüm işletmelerin erişimine açtığımız “Güvenilir Eller” eğitimini hemen inceleyebilirsiniz. 

Güvenilir Eller’e yeni eklenen ‘’Personel Hijyeni Önlemleri‘’ eğitimini tüm personelinizle birlikte alabilir hem personellerinizin hem de misafirlerinizin sağlığını koruyabilirsiniz. Güvenilir Eller'i incelemek için tıklayın.