Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

  • Kuru üzüm, nar, badem gibi Osmanlı Mutfağında sıklıkla kullanılan garnitürleri sunumunuzu zenginleştirmek için tercih edebilirsiniz.
  • Çiçek figürü Osmanlı’da merhamet ve hoşgörüyü sembolize eder.
  • Osmanlı kültüründe bereketin sembolü olan nar motifini kullanarak geleneksel bir atmosfer yaratabilirsiniz.
Osmanlı Mutfağının Zengin Kültürel Mirasını Yemeklerinize Yansıtın

Osmanlı Mutfağının Zengin Kültürel Mirasını Yemeklerinize Yansıtın

Osmanlı ve Türk mutfağının yöresel tatları yaşadığımız coğrafyanın dokusunu, kültürünü ve tarihini barındırdığı için misafirlerinizin ilgisini çekebilir.

  • Osmanlı döneminde, un, yağ, tuz, zerde, pirinç ve et şehirli halkının temel mutfak maddesi olarak kabul edilirdi
  • Osmanlı yemekleri, her zaman sofranın baş tacı olan çorbalarla başlardı. Sağlıklı yemeklerin en başında gelen çorbalar, et/tavuk suyu, balık suyu, pirinç, bulgur ve taze sebze gibi malzemelerle tatlandırılırdı.
  • Osmanlı mutfağında tatlı, ekşi ve acı sık sık birarada kullanılırdı. Örneğin et yemekleri hem meyveler hem de acı soslarla harmanlanırdı.
Geleneksel İçeceklerden İkram Ederek Lezzet Şölenini Tamamlayın

Geleneksel İçeceklerden İkram Ederek Lezzet Şölenini Tamamlayın

Meyve şerbetleri, ayran, Türk kahvesi gibi gelenekselleşmiş içecekleri yemeklerinize eşlik etmeleri için servis edebilirsiniz.

  • Zor bulunan meyve şerbetleri gösterişli sunumlarıyla beraber Osmanlı Saray mutfağında itibar sembolü olarak görülürdü.
  • Çilek, karadut, kızılcık gibi meyve şerbetleri yüksek besin değerleri ile vücuda, canlı iştah açıcı renkleri ile göze hitap ederler.
  • Serinletici ve sağlıklı bir içecek olarak Osmanlı kültüründen itibaren sıklıkla tüketilen ayranı, bakır kaplarda köpürterek servis edebilirsiniz.

Diğer konseptlerimizi incelemek için tıklayın.