Menü

Burada çalışıyorum ...

Devam edin

İçerikler seçtiğiniz sektöre göre güncellendi

Kombuça çayı hazırlarken kullanacağın temel malzemeler;
 

  • 3 litre arıtılmış veya şişelenmiş klorsuz su
  • 5 adet çay poşeti veya 5 tatlı kaşığı yaprak çay    
  • 1 su bardağı şeker
  • Kombuça kültürü ya da diğer adıyla Scoby
  • 1 su bardağı fermente edilmiş kombucha
6 75
₺6,21 Ürün Fiyatı

Kombu Çayı Yapılışı
 

Kombuça yüzlerce yıldır dünyanın her yerinde tüketilir. Çünkü faydası bol, hazırlanması ise son derece kolaydır. Yapımında kullanılan malzemeler ucuz, tarifi ise basit ve sürdürülebilirdir. Kafanda kombu çayı nasıl yapılır ve bu kombuça mantarı nasıl beslenir gibi sorular olabilir. Bu nefis çayı sadece 10 adımda kolayca yapabilirsin!

  1. Bir litre arıtılmış suyu kaynat.
  2. Tencereye veya demleme kabına sıcak su ve çay poşetleri ekle.
  3. 7-15 dakika arası demle, ardından çay poşetlerini çıkar.
  4. Bir su bardağı şekeri ekle ve hepsi çözününceye kadar iyice karıştır.
  5. Demleme için hazırladığın kaba önce kalan 2 litre suyu sonra da çaylı karışımı ekle. Kabın tamamen dolmamasına özen göstermelisin. Çünkü kombuça mantarı yaşayan bir canlı, rahat nefes alabilmek için üstten iki parmak boşluğa ihtiyacı var.
  6. Çay oda sıcaklığında veya daha soğuk olana kadar bekle. Anlamak için arada bir küçük parmakla ısı kontrolü yapabilirsin. 
  7. Şekerli çay istenilen sıcaklığa geldiğinde Scoby ve başlangıç sıvısı ekle.
  8. Demleme kabının üstüne tülbentini ört ve bantla bu tülden kapağı sabitle.
  9. Şimdi sırada sabırla beklemek var. Kombuçayı yedi günlüğüne karanlık, kuru ve rahatsız edilmeyeceği bir yere yerleştir. Kültürün yaşayan bir grup maya olduğunu unutma ve arada bir kontrol etmeyi ihmal etme.
  10. Yedinci günün sonunda kombuça çayın tatmak için hazır. Tadına bakmak için dikkatlice Scoby'nin altına bir pipet yerleştir ve bir yudum al. Tadı çok ekşi gelirse bir sonraki sefere daha kısa süre demle. Çok tatlıysa birkaç gün daha demlemeye bırakabilirsin. 'Fena olmadı ama biraz daha süsleyeyim' dersen istediğin meyveyi ya da baharatı çayını şişelerken ekleyebilirsin.

Diğer konseptlerimizi incelemek için tıklayın.